Ingrediencie
- 1 balík špagiet
- 1,5 šálky strúhaného parmezánu
- 1,5 šálky omáčky na špagety s bylinkami a olivami
- 4 PL olivového oleja
- na mäsové guľky:
- 200 g mletého bravčového mäsa
- 200 g mletého hovädzieho mäsa
- 2 vajcia
- 1 cibuľa
- 2 krajce toastového chleba
- 100 g masti
- 100 ml mlieka
- mleté čierne korenie, soľ, bylinky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Cestovinové hniezda
Špagety uvaríme, zmiešame ich s olivovým olejom a 1 šálkou parmezánu. Toastový chlieb rozomelieme v kuchynskom robote, pridáme k mletému mäsu, vmiešame vajcia, podľa potreby mlieko a nadrobno nasekanú cibuľu s hrsťou parmezánu, všetko osolíme, okoreníme a pridáme čerstvé nasekané bylinky.
Tvarujeme guľky a pražíme na rozohriatej masti. Formu na muffiny vymastíme, do každej zvlášť vložíme uvarené špagety, ktoré vytvarujeme do formy hniezda, vlejeme do stredu 1 PL paradajkovej omáčky, vložíme mäsovú guľku, opäť 1 KL paradajkovej omáčky a vrch posypeme parmezánom.
Pečieme v rúre predhriatej na 190 stupňov asi 10-15 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 08. 11. 2015
Ingrediencie
- 1 balík špagiet
- 1,5 šálky strúhaného parmezánu
- 1,5 šálky omáčky na špagety s bylinkami a olivami
- 4 PL olivového oleja
- na mäsové guľky:
- 200 g mletého bravčového mäsa
- 200 g mletého hovädzieho mäsa
- 2 vajcia
- 1 cibuľa
- 2 krajce toastového chleba
- 100 g masti
- 100 ml mlieka
- mleté čierne korenie, soľ, bylinky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame