Ingrediencie
- 500 g špagiet
- 100 g oravskej slaninky alebo pancetty
- 2 mrkvy
- 2 zelerové stonky
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 600 g hovädzieho krku
- 400 g bravčového pliecka (môžeme skombinovať aj s bôčikom)
- 200 ml paradajkovej pasty
- 400 ml hovädzieho vývaru
- 300-400 ml červeného vína
- parmezán
- olej
- soľ
- čierne mleté korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bolonské špagety
(pre 4 osoby)
Slaninku pokrájame na malé kúsky, opražíme na troche oleja, pridáme nadrobno pokrájanú zeleninu a pomaly dusíme pri nízkej teplote asi 15 minút. Potom pridáme mleté mäso, dobre premiešame, ochutíme soľou a čiernym korením. Môžeme priliať troška vody, ktorú následne odparíme. Podlejeme vínom a necháme zredukovať. Paradajkovú pastu v miske zmiešame asi s 2 PL vývaru a pridáme k zmesi. Dobre premiešame a prilejeme zvyšok vývaru. Necháme zovrieť a prikryté pomaly varíme na nízkej teplote, najlepšie aj 3 hodiny. Občas premiešame.
V dobre osolenej vode uvaríme špagety al dente, medzitým dáme na panvicu časť omáčky, do ktorej pridáme vývar a po chvíli trocha vody zo špagiet. Precedené špagety vložíme do omáčky, premiešame a varíme 1-2 minúty. Podávame s nastrúhaným parmezánom.
Šéfkuchár: Katka Brychtová | Recept z epizódy: 13. 02. 2022
Ingrediencie
- 500 g špagiet
- 100 g oravskej slaninky alebo pancetty
- 2 mrkvy
- 2 zelerové stonky
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 600 g hovädzieho krku
- 400 g bravčového pliecka (môžeme skombinovať aj s bôčikom)
- 200 ml paradajkovej pasty
- 400 ml hovädzieho vývaru
- 300-400 ml červeného vína
- parmezán
- olej
- soľ
- čierne mleté korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame