Bolonské špagety - Tajomstvo mojej kuchyne

Bolonské špagety

Maspoma

(pre 4 osoby)

Slaninku pokrájame na malé kúsky, opražíme na troche oleja, pridáme nadrobno pokrájanú zeleninu a pomaly dusíme pri nízkej teplote asi 15 minút. Potom pridáme mleté mäso, dobre premiešame, ochutíme soľou a čiernym korením. Môžeme priliať troška vody, ktorú následne odparíme. Podlejeme vínom a necháme zredukovať. Paradajkovú pastu v miske zmiešame asi s 2 PL vývaru a pridáme k zmesi. Dobre premiešame a prilejeme zvyšok vývaru. Necháme zovrieť a prikryté pomaly varíme na nízkej teplote, najlepšie aj 3 hodiny. Občas premiešame.

V dobre osolenej vode uvaríme špagety al dente, medzitým dáme na panvicu časť omáčky, do ktorej pridáme vývar a po chvíli  trocha vody zo špagiet. Precedené špagety  vložíme do omáčky, premiešame a varíme 1-2 minúty. Podávame s nastrúhaným parmezánom.

Maspoma

Šéfkuchár: Katka Brychtová | Recept z epizódy: 13. 02. 2022

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu