Ingrediencie
- 2 stredné bataty (asi 500 g)
- 1 balenie ricotty (1 hrnček)
- ½ hrnčeka parmezánu
- 160 g špaldovej múky (podľa veľkosti batatov)
- 1 brokolicu
- 120 g baby špenátu
- 2 strúčiky cesnaku
- rozmarín
- 1 čili paprička
- soľ
- čierne korenie
- oregano
- maslo a olivový olej (na opekanie)
- 2-3 PL slnečnicových semienok
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Batátové gnocchi s brokolicou a špenátom
Do vriacej osolenej vody vložíme na veľké kusy nakrájané bataty, ktoré varíme do zmäknutia. Bataty ošúpeme a vo väčšej miske roztlačíme na kašu. Ďalej zmiešame ricottu, parmezán, soľ a postupne začneme pridávať múku. Miešame, pokiaľ nám nevznikne konzistentné cesto, ktoré premiestnime na čistú pomúčenú dosku a vytvoríme z neho malý bochník, ktorý rozdelíme na 4 kúsky a vytvarujeme šúľance, z ktorých budeme krájať gnocchi veľkosti asi 2 centimetrov. Vložíme do vriacej osolenej vody a počkáme, kým vyplávajú na povrch. Na rozpálenej panvičke zohrejeme maslo a olivový olej, do ktorého vložíme čili papričku a rozmarín. Následne vložíme uvarené gnocchi a smažíme ich do zlatista. Pridáme cesnak a trochu neskôr predvarené hlavičky brokolice, dochutíme čiernym korením a oreganom. Naposledy pridáme špenát a osolíme. Na panvičke osmažíme slnečnicové semienka, ktorými ozdobíme hotové gnocchi.
Šéfkuchár: Barborka Přidalová | Recept z epizódy: 07. 02. 2019
Ingrediencie
- 2 stredné bataty (asi 500 g)
- 1 balenie ricotty (1 hrnček)
- ½ hrnčeka parmezánu
- 160 g špaldovej múky (podľa veľkosti batatov)
- 1 brokolicu
- 120 g baby špenátu
- 2 strúčiky cesnaku
- rozmarín
- 1 čili paprička
- soľ
- čierne korenie
- oregano
- maslo a olivový olej (na opekanie)
- 2-3 PL slnečnicových semienok
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame