Ingrediencie
- na pampúšiky:
- 7 uvarených zemiakov
- asi 200g hladkej múky
- soľ
- olej na vyprážanie
- na pečienky:
- 500 g kuracích pečienok
- 3 jablká
- 2 PL slivkového lekváru
- 1 PL medu
- 1 veľká cibuľa
- 100 ml červeného vína
- 100 ml slepačieho vývaru
- 2 strúčiky cesnaku
- klinčeky
- mleté čierne korenie
- majoránka
- sladká paprika
- na dozdobenie: ríbezľový džem, mandľové lupienky a bylinky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zemiakové pampúšiky s kuracími pečienkami
Uvarené zemiaky necháme vychladnúť a nastrúhame ich. Pridáme múku a soľ. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku asi jedného centimetra. Formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré opekáme na oleji do zlatista.
Cibuľu nakrájame a opečieme na oleji. Pridáme nakrájané jablká a podusíme. Potom pridáme nakrájanú pečienku, pretlačený cesnak, slivkový lekvár, med a koreniny. Podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Podľa potreby podlievame červeným vínom. Na pampúšiky servírujeme pečienku, ktorú ozdobíme lupienkami mandlí, ríbezľovým džemom a bylinkami.
Šéfkuchár: Oľga Belešová | Recept z epizódy: 11. 10. 2015
Ingrediencie
- na pampúšiky:
- 7 uvarených zemiakov
- asi 200g hladkej múky
- soľ
- olej na vyprážanie
- na pečienky:
- 500 g kuracích pečienok
- 3 jablká
- 2 PL slivkového lekváru
- 1 PL medu
- 1 veľká cibuľa
- 100 ml červeného vína
- 100 ml slepačieho vývaru
- 2 strúčiky cesnaku
- klinčeky
- mleté čierne korenie
- majoránka
- sladká paprika
- na dozdobenie: ríbezľový džem, mandľové lupienky a bylinky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame