Zemiakové pampúšiky s kuracími pečienkami - Tajomstvo mojej kuchyne

Zemiakové pampúšiky s kuracími pečienkami

Maspoma

Uvarené zemiaky necháme vychladnúť a nastrúhame ich. Pridáme múku a soľ. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku asi jedného centimetra. Formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré opekáme na oleji do zlatista.

Cibuľu nakrájame a opečieme na oleji. Pridáme nakrájané jablká a podusíme. Potom pridáme nakrájanú pečienku, pretlačený cesnak, slivkový lekvár, med a koreniny. Podlejeme vývarom a dusíme domäkka. Podľa potreby podlievame červeným vínom. Na pampúšiky servírujeme pečienku, ktorú ozdobíme lupienkami mandlí, ríbezľovým džemom a bylinkami.

Maspoma

Šéfkuchár: Oľga Belešová | Recept z epizódy: 11. 10. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu