Ingrediencie
- na zemiakové guľky:
- 250 g zemiakov uvarených v šupe
- 90 g polohrubej múky
- 1 žĺtok
- 2 PL nastrúhaného syra
- 30 g masla
- soľ
- na bôčik:
- 300 g bravčového bôčiku
- 100 ml koly
- 100 ml sójovej omáčky
- 1 cibuľa
- zázvor
- bobkový list
- celé nové korenie
- čierne korenie celé a mleté
- na sladkokyslé jablká:
- 1 jablko
- 100 ml vody
- 100 ml octu
- 100 g cukru
- kardamóm
- +
- 2 - 3 PL píniových orieškov
- 2 PL masla
- petržlenová vňať
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zemiakové guľky s trhaným bôčikom a sladkokyslými jablkami
Bôčik vcelku vložíme do pekáča, polejeme kolou, vodou a sójovou omáčkou. Pridáme na štvrtiny nakrájanú cibuľu, zázvor, bobkový list, celé nové a čierne korenie. Vložíme do rúry vyhriatej na 175 – 200 stupňov a pečieme 2-3 hodiny. Mäso musí byť prepečené tak, aby sa dalo trhať. Po dopečení výpek scedíme, zalejeme ním natrhaný bôčik a dochutíme čiernym mletým korením.
Uvarené, vychladnuté zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Pridáme múku, žĺtok, nastrúhaný
syr, roztopené maslo a soľ. Vymiesime cesto, z ktorého tvarujeme guľky. Guľky vhodíme
do osolenej vriacej vody a varíme (po vyplávaní na povrch ešte asi 2 minúty). Hotové
vložíme do rozpusteného masla s nasekanou petržlenovou vňaťou a zľahka premiešame.
Z vody, octu, cukru a kardamómu pripravíme nálev, ktorý necháme jedenkrát zovrieť.
Vložíme na mesiačiky nakrájané jabĺčko a ešte raz necháme prevrieť.
Píniové oriešky opečieme nasucho na panvici.
Mäso servíruje so zemiakovými guľkami, sladkokyslými jabĺčkami, posypané píniovými
orieškami.
Šéfkuchár: Gabo Kocák | Recept z epizódy: 05. 09. 2022
Ingrediencie
- na zemiakové guľky:
- 250 g zemiakov uvarených v šupe
- 90 g polohrubej múky
- 1 žĺtok
- 2 PL nastrúhaného syra
- 30 g masla
- soľ
- na bôčik:
- 300 g bravčového bôčiku
- 100 ml koly
- 100 ml sójovej omáčky
- 1 cibuľa
- zázvor
- bobkový list
- celé nové korenie
- čierne korenie celé a mleté
- na sladkokyslé jablká:
- 1 jablko
- 100 ml vody
- 100 ml octu
- 100 g cukru
- kardamóm
- +
- 2 - 3 PL píniových orieškov
- 2 PL masla
- petržlenová vňať
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame