Ingrediencie
- 6 ks bavorských klobás na grilovanie
- 1 kg zemiakov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g strúhaného syra
- 250 ml smotany na varenie
- 3 PL plnotučnej horčice
- 2 vajcia
- bylinky podľa chuti (petržlenová vňať, šalvia, bazalka...)
- soľ
- korenie
- olej
- údená paprika
- plátky slaninky
- čili
- na šalát:
- 1 kg kyslej kapusty
- 1 cibuľa
- 1-2 jablká
- hrsť nasekaných vlašských orechov
- soľ
- korenie
- čili
- drvená rasca
- cukor
- olivový olej
- ocot
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Zapečené bavorské klobásky so šalátom z kyslej kapusty
Zemiaky nakrájame na plátky (ak máme nové, necháme aj šupku) a naukladáme ich do pekáča alebo zapekacej misy, ktorú namiesto vymastenia vystelieme nakrájanou slaninkou. Osolíme, okoreníme a posypeme paprikou. Na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme klobásky a opečieme. Cibuľu s cesnakom rozhádžeme na zemiaky, na vrch poukladáme klobásky, potrieme horčicou, na ktorú uložíme poslednú vrstvu zemiakov. Môžeme ešte podľa chuti troch dosoliť, dokoreniť, príp. pridať čili. Smotanu zmiešame s vajcami, nastrúhaným syrom, bylinkami a podľa chuti dosolíme a dokoreníme. Zmesou zalejeme klobásky so zemiakmi. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 20 minút, resp. pokiaľ sa nám nevytvorí červená kôrka.
Kyslú kapustu premyjeme, pridáme na kocky nakrájané jablká a cibuľu, nasekané vlašské orechy a všetko spolu zmiešame. Dochutíme olejom, soľou, rascou, korením, čili, cukrom a octom.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 30. 05. 2016
Ingrediencie
- 6 ks bavorských klobás na grilovanie
- 1 kg zemiakov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g strúhaného syra
- 250 ml smotany na varenie
- 3 PL plnotučnej horčice
- 2 vajcia
- bylinky podľa chuti (petržlenová vňať, šalvia, bazalka...)
- soľ
- korenie
- olej
- údená paprika
- plátky slaninky
- čili
- na šalát:
- 1 kg kyslej kapusty
- 1 cibuľa
- 1-2 jablká
- hrsť nasekaných vlašských orechov
- soľ
- korenie
- čili
- drvená rasca
- cukor
- olivový olej
- ocot
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame