Ingrediencie
- 1 údené koleno,
- 5 PL pomarančového džemu,
- ½ pohára pomarančovej šťavy,
- 1 PL dijonskej horčice,
- 30 klinčekov,
- 1 ČL strúhaného zázvoru,
- 100 ml portského vína,
- 3 PL tekutého medu,
- balzamikový ocot
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Veľkonočné údené koleno s pomarančovou glazúrou
Džem, pomarančovú šťavu, horčicu, zázvor , víno, balzamikový ocot a med zmiešame a necháme prevrieť. Koleno uvaríme, kožu nakrájame na kosoštvorce , do ktorých zapichneme klinčeky. Natrieme marinádou a necháme postáť najmenej 6 hodín. Potom mäso vložíme do pekáča a pečieme zakryté cca 1 hodinu pri180 stupňoch. V priebehu pečenia viackrát prelievame glazúrou, aby koža bola lesklá a chrumkavá.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 24. 03. 2013
Ingrediencie
- 1 údené koleno,
- 5 PL pomarančového džemu,
- ½ pohára pomarančovej šťavy,
- 1 PL dijonskej horčice,
- 30 klinčekov,
- 1 ČL strúhaného zázvoru,
- 100 ml portského vína,
- 3 PL tekutého medu,
- balzamikový ocot
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame