Tekvicový guláš a bravčové líčka na čiernom pive - Tajomstvo mojej kuchyne

Tekvicový guláš a bravčové líčka na čiernom pive

Maspoma

Líčka potrieme horčicou, osolíme, okoreníme a osmažíme na panvici. Vyberieme,  vo výpeku do zlatista upražíme nakrájanú cibuľu, pridáme mrkvu, petržlen, zeler a pretlačený cesnak. Dochutíme bobkovým listom, tymianom, rozmarínom a rascou. Ďalej pridáme 1 PL paradajkového pretlaku, na kocky nakrájanú šunku a všetko zalejeme vývarom. Líčka vložíme do tlakového hrnca a zalejeme ich zmesou z panvice. Pridáme ešte trocha vývaru a čierne pivo. Tlakový hrniec dobre uzatvoríme a dusíme približne 30 minút. Po dokončení líčka vyberieme a omáčku zahustíme zemiakovým škrobom.

Na guláš  nakrájame na kocky tekvicu a zeleninu.  V hrnci na oleji opražíme cibuľku, pridáme nakrájané zemiaky, koreňovú zeleninu a pretlačený cesnak. Dochutíme bobkovým listom,  mletou červenou paprikou, paradajkovým pretlakom, soľou, korením, podlejeme vývarom prikryjeme a dusíme. Neskôr pridáme tekvicu, bylinky a mletú rascu.

Líčka poliate omáčkou servírujeme spolu s tekvicovým gulášom, ktorý si môžeme dochutiť kyslou smotanou.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 05. 11. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu