Ingrediencie
- na guláš:
- 800 g tekvice Hokkaido
- 200 g zemiakov
- 200 g zeleniny (mrkvy, zeleru, petržlenu)
- 400 g cibule
- 70 g paradajkového pretlaku
- 1 kysla smotana
- vývar
- 2 strúčiky cesnaku
- olej
- 1-2 ČL mletej rasce
- 3 ČL mletej červenej papriky
- čierne korenie
- soľ
- bylinky podľa chuti (rozmarín, tymian...)
- na bravčové líčka:
- 1000 g bravčových líčok
- 50 g horčice
- olej
- 100 g šunky od kosti
- polievková zelenina (mrkva, zeler, petržlen)
- 2 cibule
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 3 strúčiky cesnaku
- 300 ml tmavého piva
- 200 ml vývaru
- 1 PL zemiakového škrobu
- rasca
- čierne korenie
- bobkový list
- tymian
- tymian
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Tekvicový guláš a bravčové líčka na čiernom pive
Líčka potrieme horčicou, osolíme, okoreníme a osmažíme na panvici. Vyberieme, vo výpeku do zlatista upražíme nakrájanú cibuľu, pridáme mrkvu, petržlen, zeler a pretlačený cesnak. Dochutíme bobkovým listom, tymianom, rozmarínom a rascou. Ďalej pridáme 1 PL paradajkového pretlaku, na kocky nakrájanú šunku a všetko zalejeme vývarom. Líčka vložíme do tlakového hrnca a zalejeme ich zmesou z panvice. Pridáme ešte trocha vývaru a čierne pivo. Tlakový hrniec dobre uzatvoríme a dusíme približne 30 minút. Po dokončení líčka vyberieme a omáčku zahustíme zemiakovým škrobom.
Na guláš nakrájame na kocky tekvicu a zeleninu. V hrnci na oleji opražíme cibuľku, pridáme nakrájané zemiaky, koreňovú zeleninu a pretlačený cesnak. Dochutíme bobkovým listom, mletou červenou paprikou, paradajkovým pretlakom, soľou, korením, podlejeme vývarom prikryjeme a dusíme. Neskôr pridáme tekvicu, bylinky a mletú rascu.
Líčka poliate omáčkou servírujeme spolu s tekvicovým gulášom, ktorý si môžeme dochutiť kyslou smotanou.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 05. 11. 2017
Ingrediencie
- na guláš:
- 800 g tekvice Hokkaido
- 200 g zemiakov
- 200 g zeleniny (mrkvy, zeleru, petržlenu)
- 400 g cibule
- 70 g paradajkového pretlaku
- 1 kysla smotana
- vývar
- 2 strúčiky cesnaku
- olej
- 1-2 ČL mletej rasce
- 3 ČL mletej červenej papriky
- čierne korenie
- soľ
- bylinky podľa chuti (rozmarín, tymian...)
- na bravčové líčka:
- 1000 g bravčových líčok
- 50 g horčice
- olej
- 100 g šunky od kosti
- polievková zelenina (mrkva, zeler, petržlen)
- 2 cibule
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 3 strúčiky cesnaku
- 300 ml tmavého piva
- 200 ml vývaru
- 1 PL zemiakového škrobu
- rasca
- čierne korenie
- bobkový list
- tymian
- tymian
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame