Syrovo mäsové bochníčky - Tajomstvo mojej kuchyne

Syrovo mäsové bochníčky

Maspoma

Cibuľky namočíme na 2-3 min do vriacej vody a ošúpeme. Potom zalejeme do polovice červeným vínom, pridáme tymián a pomaly dusíme asi 20 minút. Keď sa polovica vína vyredukuje, pridáme cukor, maslo, balzamikový ocot a papriku. Premiešame a dusíme do zhustnutia šťavy. Tekvicu prekrojíme, odstránime jadrá, pokrájame na plátky, osolíme a pečieme asi 15 minút pri 200°C. Mäso najemno pomeleme, zmiešame s koreninami, horčicou, popučeným cesnakom, vajcom, soľou a posekanými lístkami tymiánu. Lístkové cesto pokrájame na menšie štvorce, nanesieme asi pol centimetrovú vrstvu ochuteného mletého mäsa, naň uložíme kus Avinu zabalený v slaninke, cesto zložíme z rohov do stredu a okraje cesta zlepíme. Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme pri 210°C asi 20-25 minút..

Maspoma

Šéfkuchár: Miloš Mikuš | Recept z epizódy: 05. 02. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu