Ingrediencie
- 400 g bravčového mäsa,
- 150 g Avinu- syru s modrou plesňou,
- 150 g anglickej slaniny (plátky), ,
- 1 lístkové cesto,
- 2 vajcia,
- 1 strúčik cestku,
- 2 KL dijonskej horčice,
- 1 PL čerstvého tymiánu,
- drvená pikantná papriku,
- mleté čierne korenie,
- 1 KL soli,
- Na prílohu:
- 500 g červených cibuliek alebo šalotiet,
- 1 tekvica Hokkaido,
- vetvičky tymiánu,
- suché červené víno,
- 2 PL cukru,
- 1-2 PL balzamikového octu,
- 40 g masla,
- drvená pikantná paprika,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Syrovo mäsové bochníčky
Cibuľky namočíme na 2-3 min do vriacej vody a ošúpeme. Potom zalejeme do polovice červeným vínom, pridáme tymián a pomaly dusíme asi 20 minút. Keď sa polovica vína vyredukuje, pridáme cukor, maslo, balzamikový ocot a papriku. Premiešame a dusíme do zhustnutia šťavy. Tekvicu prekrojíme, odstránime jadrá, pokrájame na plátky, osolíme a pečieme asi 15 minút pri 200°C. Mäso najemno pomeleme, zmiešame s koreninami, horčicou, popučeným cesnakom, vajcom, soľou a posekanými lístkami tymiánu. Lístkové cesto pokrájame na menšie štvorce, nanesieme asi pol centimetrovú vrstvu ochuteného mletého mäsa, naň uložíme kus Avinu zabalený v slaninke, cesto zložíme z rohov do stredu a okraje cesta zlepíme. Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme pri 210°C asi 20-25 minút..
Šéfkuchár: Miloš Mikuš | Recept z epizódy: 05. 02. 2012
Ingrediencie
- 400 g bravčového mäsa,
- 150 g Avinu- syru s modrou plesňou,
- 150 g anglickej slaniny (plátky), ,
- 1 lístkové cesto,
- 2 vajcia,
- 1 strúčik cestku,
- 2 KL dijonskej horčice,
- 1 PL čerstvého tymiánu,
- drvená pikantná papriku,
- mleté čierne korenie,
- 1 KL soli,
- Na prílohu:
- 500 g červených cibuliek alebo šalotiet,
- 1 tekvica Hokkaido,
- vetvičky tymiánu,
- suché červené víno,
- 2 PL cukru,
- 1-2 PL balzamikového octu,
- 40 g masla,
- drvená pikantná paprika,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame