Ingrediencie
- 300 g ryže SOS CLASSIC
- 1 kg malých bravčových rebierok
- 150 ml extra panenského olivového oleja
- 1 červená paprika
- 100 g zelených fazuliek (luskov)
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 čerstvá paradajka
- 1-1,5 l kuracieho vývaru
- 1 ČL údenej červenej mletej papriky sladkej
- vetvička čerstvého rozmarínu
- štipka šafránu
- soľ
- čierne korenie mleté
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Ryža s bravčovými rebierkami babičky Teresy Romero
Na 3 porcie:
Rebierka nakrájame, ochutíme soľou , čiernym korením a orestujeme na rozpálenom olivovom oleji do zlatista. Pridáme papriku nakrájanú na kocky, fazuľové lusky a orestujeme. Ďalej pridáme nadrobno nasekaný cesnak, údenú mletú červenú papriku, premiešame a len chvíľočku popražíme. Potom pridáme ošúpanú, nastrúhanú paradajku so štipkou šafránu a povaríme asi 5 minút. Do zmesi nasypeme ryžu a opekáme niekoľko sekúnd. Zalejeme vriacim kuracím vývarom a varíme 17 minút. Prvých 5 minút na vyššej teplote, potom teplotu znížime, občas premiešame a nakoniec dochutíme rozmarínom, soľou a korením. Výsledkom bude krémová – šťavnatá ryža, ktorú je dobré skonzumovať hneď po príprave.
Šéfkuchár: Enrique García | Recept z epizódy: 22. 09. 2021
Ingrediencie
- 300 g ryže SOS CLASSIC
- 1 kg malých bravčových rebierok
- 150 ml extra panenského olivového oleja
- 1 červená paprika
- 100 g zelených fazuliek (luskov)
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 čerstvá paradajka
- 1-1,5 l kuracieho vývaru
- 1 ČL údenej červenej mletej papriky sladkej
- vetvička čerstvého rozmarínu
- štipka šafránu
- soľ
- čierne korenie mleté
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame