Roláda pána farára - Tajomstvo mojej kuchyne

Roláda pána farára

Maspoma

Mäso naklepeme na približne 1,5 cm, osolíme a okoreníme z oboch strán, poukladáme naň plátky bravčovej šunky, kolieska uvarených vajíčok a stočíme do rolády, ktorú previažeme niťou. Roládu pečieme v uzavretom pekáči výhradne na masle, ktoré poukladáme na dno aj na roládu a jemne podlejeme vodou. Pečieme pri 200 stupňoch asi 40 minút, potom znížime teplotu na 180 stupňov a ešte asi 20 minút dopekáme odokryté, pričom roládu môžeme ešte potrieť maslom.

Pred podávaním roládu nakrájame na plátky a podávame so zemiakovou kašou, karamelovým ružičkovým kelom, príp. šalátom podľa chuti.

Karamelový ružičkový kel
Hlavičky ružičkového kelu jemne povaríme, potom ochladíme ľadom alebo studenou vodou. Na panvičke rozpálime olivový olej s maslom, pridáme lyžicu medu alebo trstinového cukru a keď začne karamelizovať, vložíme doň hlavičky ružičkového kelu, osolíme, okoreníme, pridáme balzamikový ocot, prípadne trochu bieleho vína a mletého zázvoru. Keď začnú hlavičky hnednúť a obalia sa karamelom, odstavíme a môžeme ešte podľa vlastného uváženia dochutiť citrónom, príp. balzamikovým octom.

Maspoma

Šéfkuchár: Halina Pawlowská | Recept z epizódy: 29. 12. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu