Ingrediencie
- 1 kg bravčového mäsa (z pliecka alebo stehna vyrezaný „šál“),
- 4 vajcia natvrdo,
- 200 g masla,
- 100 g šunky,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- príloha:
- ružičkový kel,
- olivový olej,
- maslo,
- 1 PL medu alebo trstinového cukru,
- soľ,
- korenie,
- balzamikový ocot podľa chuti
- príp. trochu bieleho vína a zázvoru
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Roláda pána farára
Mäso naklepeme na približne 1,5 cm, osolíme a okoreníme z oboch strán, poukladáme naň plátky bravčovej šunky, kolieska uvarených vajíčok a stočíme do rolády, ktorú previažeme niťou. Roládu pečieme v uzavretom pekáči výhradne na masle, ktoré poukladáme na dno aj na roládu a jemne podlejeme vodou. Pečieme pri 200 stupňoch asi 40 minút, potom znížime teplotu na 180 stupňov a ešte asi 20 minút dopekáme odokryté, pričom roládu môžeme ešte potrieť maslom.
Pred podávaním roládu nakrájame na plátky a podávame so zemiakovou kašou, karamelovým ružičkovým kelom, príp. šalátom podľa chuti.
Karamelový ružičkový kel
Hlavičky ružičkového kelu jemne povaríme, potom ochladíme ľadom alebo studenou vodou. Na panvičke rozpálime olivový olej s maslom, pridáme lyžicu medu alebo trstinového cukru a keď začne karamelizovať, vložíme doň hlavičky ružičkového kelu, osolíme, okoreníme, pridáme balzamikový ocot, prípadne trochu bieleho vína a mletého zázvoru. Keď začnú hlavičky hnednúť a obalia sa karamelom, odstavíme a môžeme ešte podľa vlastného uváženia dochutiť citrónom, príp. balzamikovým octom.
Šéfkuchár: Halina Pawlowská | Recept z epizódy: 29. 12. 2013
Ingrediencie
- 1 kg bravčového mäsa (z pliecka alebo stehna vyrezaný „šál“),
- 4 vajcia natvrdo,
- 200 g masla,
- 100 g šunky,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- príloha:
- ružičkový kel,
- olivový olej,
- maslo,
- 1 PL medu alebo trstinového cukru,
- soľ,
- korenie,
- balzamikový ocot podľa chuti
- príp. trochu bieleho vína a zázvoru
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame