Ingrediencie
- 300 g širokých rezancov,
- 200 g strúhanky,
- 100 g hladkej múky,
- 1 vajce,
- 200 ml oleja,
- soľ,
- korenie,
- na majonézu:
- 2 vajcia,
- 200 ml oleja,
- 1 citrón,
- 1 PL octu,
- bylinky podľa chuti a sezóny,
- korenie,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Rezancový rezeň
Široké rezance uvaríme do mäkka, scedíme, ale neoplachujeme. Formu vyložíme potravinárskou fóliou, uložíme na ňu uvarené rezance, zavrieme, zaťažíme, necháme postáť aj 24 hodín. Hotovú tehličku z rezancov nakrájame, obalíme v trojobale a vyprážame v horúcom oleji.
Ručným mixérom vyšľaháme celé vajcia so štipkou soli a s octom, postupne vmiešavame olej, kým nevznikne hustá majonéza. Do nej zašľaháme sezónne bylinky, osolíme, okoreníme a dochutíme šťavou z citróna.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 11. 03. 2012
Ingrediencie
- 300 g širokých rezancov,
- 200 g strúhanky,
- 100 g hladkej múky,
- 1 vajce,
- 200 ml oleja,
- soľ,
- korenie,
- na majonézu:
- 2 vajcia,
- 200 ml oleja,
- 1 citrón,
- 1 PL octu,
- bylinky podľa chuti a sezóny,
- korenie,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame