Ingrediencie
- pre 4 osoby:
- 300 g ryže SOS JASMINE
- 6 zelených fazuliek
- 1 zelená paprika
- 1 červená sladká paprika
- 1 fialová cibuľa
- 1 veľká mrkva
- 70 ml olivového oleja
- 200 g chudého bravčového mäsa
- 80 g húb shitake
- 90 ml sójovej omáčky
- 1 PL čerstvo nakrájaného zázvoru
- zmes čerstvých byliniek
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Restované bravčové mäso so zeleninou, hubami a jasmínovou ryžou
Jasmínovú ryžu SOS varíme 11 minút v dostatočnom množstve osolenej vody, do ktorej pridáme trošku oleja. Očistenú zeleninu umyjeme, nakrájajme na tenké dlhé tyčinky a odložíme. Huby tiež nakrájame a odložíme. Medzitým vo veľkej horúcej panvici na olivovom oleji opečieme kúsky bravčového mäsa do zlatohneda. Pridáme zeleninu spolu s hubami. Keď bude zelenina napoly uvarená, pridáme cesnak, zázvor a uvarenú ryžu. Dobre opražíme, aby ryža absorbovala všetky chute. Keď bude cesnak a zázvor zlatistý, dochutíme sójovou omáčkou a znova pražíme pri vysokej teplote, až kým sa omáčka úplne nevyparí. Na záver ešte dochutíme zmesou byliniek. Podľa potreby môžeme poliať olivovým olejom a ihneď podávame.
Šéfkuchár: Enrique García | Recept z epizódy: 29. 09. 2020
Ingrediencie
- pre 4 osoby:
- 300 g ryže SOS JASMINE
- 6 zelených fazuliek
- 1 zelená paprika
- 1 červená sladká paprika
- 1 fialová cibuľa
- 1 veľká mrkva
- 70 ml olivového oleja
- 200 g chudého bravčového mäsa
- 80 g húb shitake
- 90 ml sójovej omáčky
- 1 PL čerstvo nakrájaného zázvoru
- zmes čerstvých byliniek
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame