Ingrediencie
- na fašírku:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa,
- 500 g mletého bravčového mäsa,
- 3 biele rožky,
- 500 ml mlieka,
- 2 vajcia,
- 3 strúčiky cesnaku,
- soľ,
- čierne korenie,
- mletá červená paprika,
- majorán,
- petržlenová vňať,
- maslo a strúhanka na vymazanie formy
- na košíčky so zemiakovou kašou:
- 300 g strúhaného parmezánu,
- 600 g zemiakov,
- 3 PL masla,
- 200 ml šľahačkovej smotany
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Prešporská fašírka so zemiakovou kašou v parmezánovej miske
Rožky nakrájame, namočíme v mlieku, potom vyžmýkame a zmiešame s mletým mäsom. Pridáme vajíčka, osolíme, pridáme pretlačený cesnak a všetky koreniny. Zmes dobre premiešame, preložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a pečieme pri 200 stupňoch asi hodinu.
Na dobre rozohriatu panvicu nasypeme rovnomerne strúhaný parmezán a necháme ho rozpustiť tak, aby vznikla placka. Teplú placku položíme na prevrátenú sklenú misku, vytvarujeme a necháme stuhnúť. Plníme zemiakovou kašou – zo zemiakov, smotany a masla. Podávame fašírku so zemiakovou kašou v parmezánovej miske.
Šéfkuchár: Ján Jackuliak | Recept z epizódy: 17. 05. 2015
Ingrediencie
- na fašírku:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa,
- 500 g mletého bravčového mäsa,
- 3 biele rožky,
- 500 ml mlieka,
- 2 vajcia,
- 3 strúčiky cesnaku,
- soľ,
- čierne korenie,
- mletá červená paprika,
- majorán,
- petržlenová vňať,
- maslo a strúhanka na vymazanie formy
- na košíčky so zemiakovou kašou:
- 300 g strúhaného parmezánu,
- 600 g zemiakov,
- 3 PL masla,
- 200 ml šľahačkovej smotany
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame