Ingrediencie
- 1 lístkové cesto,
- 6 stredne veľkých uvarených zemiakov,
- 2 póry,
- 300 g prerastenej slaninky,
- 3 vajcia,
- 1 a ½ sladkej smotany,
- 100 g strúhaného eidamu,
- muškátový oriešok,
- soľ,
- čierne korenie,
- 2 PL oleja
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pórkový koláč Vanesa
Slaninku nakrájame na menšie kocky a opečieme na oleji. Pridáme na kolieska nakrájaný pór a krátko podusíme, nakoniec pridáme na kolieska nakrájané zemiaky, ochutíme soľou, korením a postrúhaným muškátovým orieškom. Zmes necháme vychladnúť . Na plech s papierom na pečenie rozprestrieme rozvaľkané lístkové cesto, poprepichujeme ho vidličkou a dáme na 10 minút zapiecť pri cca 180 stupňoch, potom naň vylejeme vychladnutú zmes a polejeme smotanou s vajíčkami. Vrch posypeme strúhaným syrom. Pečieme asi 30-35 minút pri 180 stupňoch.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 30. 11. 2013
Ingrediencie
- 1 lístkové cesto,
- 6 stredne veľkých uvarených zemiakov,
- 2 póry,
- 300 g prerastenej slaninky,
- 3 vajcia,
- 1 a ½ sladkej smotany,
- 100 g strúhaného eidamu,
- muškátový oriešok,
- soľ,
- čierne korenie,
- 2 PL oleja
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame