Ingrediencie
- 1 kg bravčovej panenky,
- mladá cibuľka s vňaťou,
- 1 cibuľa,
- 1 hrnček ryže,
- 2 hrnčeky vody,
- olivový olej,
- 1 KL drveného koriandru,
- 1 KL chilli,
- 1 KL kari korenie,
- 2 celé strúčiky cesnaku,
- 2 bobkové listy,
- 2 celé škorice,
- citrón,
- 100 g strúhaného eidamu,
- 6 PL paradajkový pretlak,
- 1 PL masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
POPpulao panenky skákavej
Panenku nakrájame na hrubšie kusy, dáme do pácu z citrónovej šťavy, oleja, soli, vňate z jarnej cibuľky a necháme odležať. Potom osmažíme na panvici. Hotovú panenku vyberieme a do výpeku dáme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme šálku ryže, všetky koreniny, trochu oleja a pražíme asi 10 minút. Potom zalejeme 2 šálkami vody a prikryté dusíme, pokiaľ voda nevsiakne. Zapekaciu misu vytrieme maslom, na spodok dáme ½ ryžovej zmesi, na to poukladáme panenku pokrájanú na menšie kúsky, polovicu strúhaného syra a polovicu paradajkového pretlaku. Na to vysypeme druhú polovicu ryžovej zmesi, zvyšok syra a pretlaku a pečieme v rúre asi 10 minút pri 185 stupňoch.
Šéfkuchár: Janko Lehotský | Recept z epizódy: 08. 04. 2012
Ingrediencie
- 1 kg bravčovej panenky,
- mladá cibuľka s vňaťou,
- 1 cibuľa,
- 1 hrnček ryže,
- 2 hrnčeky vody,
- olivový olej,
- 1 KL drveného koriandru,
- 1 KL chilli,
- 1 KL kari korenie,
- 2 celé strúčiky cesnaku,
- 2 bobkové listy,
- 2 celé škorice,
- citrón,
- 100 g strúhaného eidamu,
- 6 PL paradajkový pretlak,
- 1 PL masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame