Plnené bravčové paprčky - Tajomstvo mojej kuchyne

Plnené bravčové paprčky

Maspoma

Paprčky s polovicou koreňovej zeleniny, bobkovým listom, korením a 2-3 strúčikmi cesnaku uvaríme vo vode do mäkka. Uvarené paprčky oberieme od kosti. Kožu odložíme bokom a odrezky nakrájame na kocky a neskôr pridáme do náplne.

Cibuľu nakrájame nadrobno, osmažíme na oleji, pridáme nakrájanú farebnú papriku, nakrájanú koreňovú zeleninu, paradajkový pretlak, 1 PL sladkej papriky a majoránku. Zalejeme vývarom a dusíme.

Na náplň  nakrájame praclík na kocky, zalejeme sladkou smotanou, pridáme petržlenovú vňať a vajce.  Do mletého mäsa pridáme 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, potom zmiešame s praclíkom a nakrájanými kúskami z paprčiek.

Do kovovej formičky dáme bránicu, na ňu uložíme kus kože z paprčky, na to zmes z mletého mäsa, opäť paprčku a prikryjeme bránicou. Vyberieme z formičky a preložíme na pekáč. Takto urobíme 4 až 6 bochníčkov. Zalejeme ich zeleninovým ragú a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Na vrch môžeme pridať pred dopečením pár lyžíc kyslej smotany.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 21. 02. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu