Ingrediencie
- 4 bravčové paprčky
- 4 mrkvy
- 1 zeler
- 3 cibule
- 200 g farebnej papriky
- ½ kg bravčového mäsa
- 1 praclík
- 100 ml sladkej smotany
- 120 g bravčovej bránice
- 1 vajce
- bobkový list
- nové korenie
- majoránka
- 2 PL paradajkového pretlaku
- petržlenová vňať
- 3 PL oleja
- 1 PL mletej sladkej papriky
- 200 ml vývaru
- 1 kyslá smotana
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnené bravčové paprčky
Paprčky s polovicou koreňovej zeleniny, bobkovým listom, korením a 2-3 strúčikmi cesnaku uvaríme vo vode do mäkka. Uvarené paprčky oberieme od kosti. Kožu odložíme bokom a odrezky nakrájame na kocky a neskôr pridáme do náplne.
Cibuľu nakrájame nadrobno, osmažíme na oleji, pridáme nakrájanú farebnú papriku, nakrájanú koreňovú zeleninu, paradajkový pretlak, 1 PL sladkej papriky a majoránku. Zalejeme vývarom a dusíme.
Na náplň nakrájame praclík na kocky, zalejeme sladkou smotanou, pridáme petržlenovú vňať a vajce. Do mletého mäsa pridáme 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, potom zmiešame s praclíkom a nakrájanými kúskami z paprčiek.
Do kovovej formičky dáme bránicu, na ňu uložíme kus kože z paprčky, na to zmes z mletého mäsa, opäť paprčku a prikryjeme bránicou. Vyberieme z formičky a preložíme na pekáč. Takto urobíme 4 až 6 bochníčkov. Zalejeme ich zeleninovým ragú a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30 minút. Na vrch môžeme pridať pred dopečením pár lyžíc kyslej smotany.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 21. 02. 2016
Ingrediencie
- 4 bravčové paprčky
- 4 mrkvy
- 1 zeler
- 3 cibule
- 200 g farebnej papriky
- ½ kg bravčového mäsa
- 1 praclík
- 100 ml sladkej smotany
- 120 g bravčovej bránice
- 1 vajce
- bobkový list
- nové korenie
- majoránka
- 2 PL paradajkového pretlaku
- petržlenová vňať
- 3 PL oleja
- 1 PL mletej sladkej papriky
- 200 ml vývaru
- 1 kyslá smotana
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame