Ingrediencie
- 500 g bravčového mletého mäsa
- 250 g ryže
- 1 vajíčko
- soľ
- korenie
- majoránka
- petržlenová vňať
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- olivový olej
- 500 ml paradajkového pretlaku
- 3 čerstvé paradajky
- 1-2 PL trstinového cukru
- klinčeky
- bobkový list
- celé nové korenie
- 3 papriky
- 100 g syra Gouda
- zemiaky na prílohu
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnená paprika pečená v rúre
Cibuľku nakrájame na drobno a trošku necháme zmäknúť v panvici. Vmiešame do mletého mäsa, pridáme uvarenú ryžu, vajce, prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenov vňať, soľ, korenie, majoránku a premiešame. Papriky umyjeme, odrežeme vrch a zbavíme ich jadierok. Naplníme ich mäsovou zmesou a urobíme aj mäsové guľky. Papriky uložíme na pekáč vymastený olivovým olejom (mäsové guľky pridáme troška neskôr) a pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia približne 1 hodinu.
Do hrnca dáme variť paradajkový pretlak. Rajčiny sparíme, ošúpeme, nakrájame na drobno a pridáme k pretlaku. Podľa potreby môžeme zriediť s vodou. Dochutíme soľou, pridáme celé nové korenie, klinčeky a bobkový list. Podľa chuti dosladíme. Necháme chvíľku variť a odstavíme. Keď máme papričky upečené, zalejeme asi do polovice omáčkou a necháme ešte chvíľku piecť. Na záver posypeme strúhaným syrom a ešte zapečieme. Podávame napr. s opekanými zemiakmi.
Šéfkuchár: Diana Novotná | Recept z epizódy: 07. 10. 2018
Ingrediencie
- 500 g bravčového mletého mäsa
- 250 g ryže
- 1 vajíčko
- soľ
- korenie
- majoránka
- petržlenová vňať
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľa
- olivový olej
- 500 ml paradajkového pretlaku
- 3 čerstvé paradajky
- 1-2 PL trstinového cukru
- klinčeky
- bobkový list
- celé nové korenie
- 3 papriky
- 100 g syra Gouda
- zemiaky na prílohu
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame