Plnená kapusta - holupki - Tajomstvo mojej kuchyne

Plnená kapusta – holupki

Maspoma

Z kapusty vyrežeme hlúbik, dáme ju do hrnca s vriacou vodou, prikryjeme a necháme pariť, aby listy zmäkli. Medzitým si pripravíme mäsovú zmes:
Na masti opražíme pokrájanú cibuľku, pridáme mletú červenú papriku, chvíľku miešame a odstavíme, necháme trocha vychladnúť. Potom pridáme k mletému mäsu, ochutíme soľou, korením, cesnakom, pridáme aj rajčinový pretlak a ryžu. Kapustu rozoberieme na jednotlivé listy a do nich balíme mäsovú zmes tak, že preložíme kúsok listu hore (na opačnom konci ako je zhrubnutá časť), potom preložíme jeden bok, začnem rolovať smerom dolu k hrubému koncu. Otvorený bok zastrčíme dovnútra a ukladáme do hrnca, zalejeme paradajkovým pretlakom, vodou a osolíme. Prikryjeme pokrievkou a varíme, keď začne vrieť stíšime a varíme cca 30-45 min.

Maspoma

Šéfkuchár: Kristína Šutai-Paľová | Recept z epizódy: 10. 05. 2015

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu