Ingrediencie
- na cesto:
- 1 kg mletého mäsa,
- 500 g ryže,
- 200 g cibule,
- 30 g soli,
- mleté čierne korenie,
- mletá červená paprika,
- 50 g bravčovej masti,
- 300 g paradajkového pretlaku,
- 1 hlávka kapusty,
- 50 g cesnaku
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Plnená kapusta – holupki
Z kapusty vyrežeme hlúbik, dáme ju do hrnca s vriacou vodou, prikryjeme a necháme pariť, aby listy zmäkli. Medzitým si pripravíme mäsovú zmes:
Na masti opražíme pokrájanú cibuľku, pridáme mletú červenú papriku, chvíľku miešame a odstavíme, necháme trocha vychladnúť. Potom pridáme k mletému mäsu, ochutíme soľou, korením, cesnakom, pridáme aj rajčinový pretlak a ryžu. Kapustu rozoberieme na jednotlivé listy a do nich balíme mäsovú zmes tak, že preložíme kúsok listu hore (na opačnom konci ako je zhrubnutá časť), potom preložíme jeden bok, začnem rolovať smerom dolu k hrubému koncu. Otvorený bok zastrčíme dovnútra a ukladáme do hrnca, zalejeme paradajkovým pretlakom, vodou a osolíme. Prikryjeme pokrievkou a varíme, keď začne vrieť stíšime a varíme cca 30-45 min.
Šéfkuchár: Kristína Šutai-Paľová | Recept z epizódy: 10. 05. 2015
Ingrediencie
- na cesto:
- 1 kg mletého mäsa,
- 500 g ryže,
- 200 g cibule,
- 30 g soli,
- mleté čierne korenie,
- mletá červená paprika,
- 50 g bravčovej masti,
- 300 g paradajkového pretlaku,
- 1 hlávka kapusty,
- 50 g cesnaku
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame