Pečený bôčik na mede s jablkami a cibuľkou - Tajomstvo mojej kuchyne

Pečený bôčik na mede s jablkami a cibuľkou

Maspoma

Vykostený bravčový bôčik opláchneme, kožu osušíme, narežeme, mäso vložíme do pekáča kožou dole, vrch potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Podlejeme trochou vody a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne dve hodiny. Občas mäso prelejeme výpekom. Jablká a cibuľu očistíme a nakrájame. Mäso vyberieme z pekáča, na jeho dno poukladáme jablká, cibuľu a nasekanú šalviu, premiešame, podlejeme vodou, vrátime do pekáča mäso a pečieme asi 15 minút prikryté. Potom povrch mäsa potrieme medom, zvýšime teplotu v rúre na 200 stupňov a dopečieme ešte asi 15 minút odokryté.

Na špízy nakrájame zemiaky na hrubšie kolieska, cibuľu na hrubšie štvrťky, jablká na hrubšie mesiačiky- všetko striedavo napicháme na špízové ihly a pečieme v rúre spolu s mäsom. Do rúry pridávame v polčase pečenia. Hotový bôčik nakrájame a podávame s plátkami jabĺk, cibule a špízmi.

Maspoma

Šéfkuchár: Oliver Hain | Recept z epizódy: 20. 01. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu