Ingrediencie
- 1 kg bravčového bôčika s kožou bez kostí,
- 4 jablká,
- 3 červené cibule,
- 50 ml medu,
- 40 ml slnečnicového oleja,
- čerstvá šalvia,
- na zemiakové špízy:
- 8 zemiakov,
- 2 jablká,
- 2 červené cibule,
- 4 ihlice na špíz
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pečený bôčik na mede s jablkami a cibuľkou
Vykostený bravčový bôčik opláchneme, kožu osušíme, narežeme, mäso vložíme do pekáča kožou dole, vrch potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Podlejeme trochou vody a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne dve hodiny. Občas mäso prelejeme výpekom. Jablká a cibuľu očistíme a nakrájame. Mäso vyberieme z pekáča, na jeho dno poukladáme jablká, cibuľu a nasekanú šalviu, premiešame, podlejeme vodou, vrátime do pekáča mäso a pečieme asi 15 minút prikryté. Potom povrch mäsa potrieme medom, zvýšime teplotu v rúre na 200 stupňov a dopečieme ešte asi 15 minút odokryté.
Na špízy nakrájame zemiaky na hrubšie kolieska, cibuľu na hrubšie štvrťky, jablká na hrubšie mesiačiky- všetko striedavo napicháme na špízové ihly a pečieme v rúre spolu s mäsom. Do rúry pridávame v polčase pečenia. Hotový bôčik nakrájame a podávame s plátkami jabĺk, cibule a špízmi.
Šéfkuchár: Oliver Hain | Recept z epizódy: 20. 01. 2013
Ingrediencie
- 1 kg bravčového bôčika s kožou bez kostí,
- 4 jablká,
- 3 červené cibule,
- 50 ml medu,
- 40 ml slnečnicového oleja,
- čerstvá šalvia,
- na zemiakové špízy:
- 8 zemiakov,
- 2 jablká,
- 2 červené cibule,
- 4 ihlice na špíz
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame