Ingrediencie
- 1 kg bravčového karé vcelku
- 3-4 strúčiky cesnaku
- olej
- 100-150 g oravskej slaniny
- 1 cibuľa
- 1 údená parenica alebo oštiepok
- niekoľko vetvičiek rozmarínu
- červená mletá údená paprika
- soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Pečené plnené karé
Karé nakrojíme na asi 1 cm hrubé rezne, tak aby zostalo zospodu spojené (tvar hrebeňa). Strúčiky cesnaku pretlačíme a zmiešame s olejom. Jednotlivé plátky mäsa osolíme, potrieme cesnakovou pastou, vložíme na plátky nakrájanú slaninku, cibuľu, oštiepok a vetvičky rozmarínu. Zvrchu posypeme čiernym korením a červenou paprikou, uložíme na plech potretý olejom, pridáme zvyšky cibule, slaniny a rozmarínu. Podlejeme trochou vody, prikryjeme a vložíme do túry vyhriatej na 170 – 180° C. Pečieme približne 1 hodinu, potom odokryjeme a ešte dopekáme asi 30 minút.
Šéfkuchár: Zuzka Tlučková | Recept z epizódy: 15. 05. 2022
Ingrediencie
- 1 kg bravčového karé vcelku
- 3-4 strúčiky cesnaku
- olej
- 100-150 g oravskej slaniny
- 1 cibuľa
- 1 údená parenica alebo oštiepok
- niekoľko vetvičiek rozmarínu
- červená mletá údená paprika
- soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame