Ingrediencie
- 500 g bravčovej panenky,
- 1 lístkové cesto,
- 250 g prosciutta,
- 200 g plátkového eidamu,
- korenie 3 farieb,
- soľ
- Na šalát:
- 1 uhorku,
- 1 stopkový zeler,
- 1 fenikel,
- 1 balíček poľného šalátu,
- 1 šalát lolo,
- sezamové, ľanové a tekvicové semienka,
- tekvicový olej,
- balzamový ocot,
- citrónovú šťavu,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Panenka v župane
Panenku osolíme, okoreníme farebným korením a narýchlo opečieme na panvici. Vyvaľkané lístkové cesto obložíme plátkami prosciutta a syru, navrch poukladáme opečenú panenku a cesto zvinieme do rolády. Pekáč vymastíme olivovým olejom, položíme naň roládu a pečieme na 180 stupňov Celzia 15-20 minút. Potom nakrájame fenikel, uhorky, zelerové stonky a zmiešame s listovými šalátmi. Semienka opražíme na suchej panvici a zamiešame do šalátu, ktorý dochutíme soľou, balzamovým octom, olejom a citrónovou šťavou. Panenku v župane podávame so šalátom.
Šéfkuchár: Fero Mikloško | Recept z epizódy: 11. 09. 2011
Ingrediencie
- 500 g bravčovej panenky,
- 1 lístkové cesto,
- 250 g prosciutta,
- 200 g plátkového eidamu,
- korenie 3 farieb,
- soľ
- Na šalát:
- 1 uhorku,
- 1 stopkový zeler,
- 1 fenikel,
- 1 balíček poľného šalátu,
- 1 šalát lolo,
- sezamové, ľanové a tekvicové semienka,
- tekvicový olej,
- balzamový ocot,
- citrónovú šťavu,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame