Panenka v zelenom kabátiku s jarným špargľovým rizotom - Tajomstvo mojej kuchyne

Panenka v zelenom kabátiku s jarným špargľovým rizotom

Maspoma

Odblanenú, osolenú a okorenenú panenku osmažíme zo všetkých strán na oleji. Z 2 žĺtok, nadrobno nakrájaných byliniek, roztlačeného cesnaku, roztopeného masla, parmezánu a strúhanky vytvoríme hustú zmes, ktorú roztlačíme valčekom na fóliu a potom preklopíme na panenku. Panenku zabalenú v alobale vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 až 20 minút.   Cibuľu opražíme na oleji, pridáme ryžu zalejeme vínom a vývarom. Neskôr pridáme vršky zo špargle, osolíme a okoreníme, prikryjeme a necháme ryžu dodusiť. Na záver posypeme parmezánom.

Na masle opražíme na polovice prekrojené cherry paradajky a uvarené spodné časti špargle, ktoré zabalíme do plátkovej slaninky a podávame ako prílohu.

Maspoma

Šéfkuchár: Sarah Hubinská | Recept z epizódy: 16. 05. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu