Ingrediencie
- bravčová panenka vcelku
- oregano
- majoránka
- ligurček
- petržlenová vňať
- strúhanka na zahustenie
- 2 vajcia
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- korenie
- olej
- 2 PL masla
- 2 PL parmezánu
- alobal
- na rizoto:
- ryža
- parmezán
- biele suché víno
- slepačí vývar
- zelená špargľa
- cibuľa
- maslo
- olivový olej
- čierne korenie
- soľ
- cherry paradajky
- plátková slaninka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Panenka v zelenom kabátiku s jarným špargľovým rizotom
Odblanenú, osolenú a okorenenú panenku osmažíme zo všetkých strán na oleji. Z 2 žĺtok, nadrobno nakrájaných byliniek, roztlačeného cesnaku, roztopeného masla, parmezánu a strúhanky vytvoríme hustú zmes, ktorú roztlačíme valčekom na fóliu a potom preklopíme na panenku. Panenku zabalenú v alobale vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15 až 20 minút. Cibuľu opražíme na oleji, pridáme ryžu zalejeme vínom a vývarom. Neskôr pridáme vršky zo špargle, osolíme a okoreníme, prikryjeme a necháme ryžu dodusiť. Na záver posypeme parmezánom.
Na masle opražíme na polovice prekrojené cherry paradajky a uvarené spodné časti špargle, ktoré zabalíme do plátkovej slaninky a podávame ako prílohu.
Šéfkuchár: Sarah Hubinská | Recept z epizódy: 16. 05. 2016
Ingrediencie
- bravčová panenka vcelku
- oregano
- majoránka
- ligurček
- petržlenová vňať
- strúhanka na zahustenie
- 2 vajcia
- 1 strúčik cesnaku
- soľ
- korenie
- olej
- 2 PL masla
- 2 PL parmezánu
- alobal
- na rizoto:
- ryža
- parmezán
- biele suché víno
- slepačí vývar
- zelená špargľa
- cibuľa
- maslo
- olivový olej
- čierne korenie
- soľ
- cherry paradajky
- plátková slaninka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame