Ingrediencie
- 400 g bravčovej panenky
- 145 g Schwarzwaldskej šunky (plátky)
- 10-12 sušených sliviek
- 2 PL slivkového lekváru
- 250 ml šľahačkovej smotany
- olej
- soľ
- čierne korenie mleté
- 1 baklažán
- hrsť rukoly a poľníčka
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Panenka so slivkovou omáčkou a grilovaným baklažánom
Bravčovú panenku rozrežeme a jemne naklepeme, osolíme a okoreníme. Do stredu vložíme sušené slivky a zatočíme do rolády. Roládu obalíme šunkou tak, aby sa neotvárala. Na panvici rozpálime olej a panenku opečieme z oboch strán. Zakryjeme a ešte dopekáme asi 30 minút. Roládu vyberieme, do výpeku dáme slivkový lekvár, premiešame a pridáme aj šľahačkovú smotanu a varíme do zhustnutia. Baklažán nakrájame na kolieska a opečieme na panvici nasucho.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Panenku podávame s opekaným baklažánom preliatu omáčkou, môžeme pridať aj rukolu a poľníček.
Šéfkuchár: Marta Bačíková | Recept z epizódy: 10. 06. 2018
Ingrediencie
- 400 g bravčovej panenky
- 145 g Schwarzwaldskej šunky (plátky)
- 10-12 sušených sliviek
- 2 PL slivkového lekváru
- 250 ml šľahačkovej smotany
- olej
- soľ
- čierne korenie mleté
- 1 baklažán
- hrsť rukoly a poľníčka
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame