Netopier so špenátom a šúľancami - Tajomstvo mojej kuchyne

Netopier so špenátom a šúľancami

Maspoma

Mäso nakrájame na plátky a naložíme do zmesi oleja, pretlačeného cesnaku a tymianu, necháme postáť, potom vyberieme a pomúčime. Šalotku nakrájanú nadrobno  opražíme na oleji a opečieme na nej mäso. Na bešamelovú omáčku  zmiešame maslo, múku a opražíme. Pridáme mlieko, ochutíme muškátovým orechom, trochou citrónovej šťavy, soľou a korením, potom rozšľaháme, povaríme a necháme vychladnúť. Pridáme nastrúhaný chren a nakoniec vmiešame žĺtky. Mäso prelejeme bešamelom, posypeme strúhaným syrom a na vrch dáme plátky masla. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov Celzia približne 15 minút.

Na šúľance  nastrúhame zemiaky, pridáme múku, žĺtky a soľ. Vymiešame cesto a tvarujeme šúľance. Varíme vo vriacej vode, po uvarení na chvíľu vložíme do studenej vody a pred servírovaním zohrejeme na masle.

Na masle si speníme nakrájanú šalotku a na nej orestujeme špenát. Pridáme kyslú smotanu, čierne korenie a muškátový orech.

Hotové mäso môžeme posypať opečenou strúhankou a servírujeme spolu so špenátom a šúľancami.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 03. 02. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu