Ingrediencie
- na mäso:
- 700 g bravčového stehna alebo krkovičky
- olej
- 1 strúčik cesnaku
- tymian
- 1 PL múky
- 1 šalotku
- na omáčku:
- 2 PL masla
- 2 PL hladkej múky
- 300 ml mlieka
- citrónová šťava
- strúhaný muškátový orech
- soľ
- korenie
- strúhaný chren
- 2 žĺtky
- nastrúhaný syr
- 1 PL strúhanky
- maslo
- na šúľance:
- 200-250 g uverených zemiakov
- 120 g múky
- 2 žĺtka
- soľ
- maslo
- na špenát:
- 1PL masla
- 1 šalotka
- 1-2 hrste špenátu
- 1 PL kyslej smotany
- čierne korenie
- muškátový orech
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Netopier so špenátom a šúľancami
Mäso nakrájame na plátky a naložíme do zmesi oleja, pretlačeného cesnaku a tymianu, necháme postáť, potom vyberieme a pomúčime. Šalotku nakrájanú nadrobno opražíme na oleji a opečieme na nej mäso. Na bešamelovú omáčku zmiešame maslo, múku a opražíme. Pridáme mlieko, ochutíme muškátovým orechom, trochou citrónovej šťavy, soľou a korením, potom rozšľaháme, povaríme a necháme vychladnúť. Pridáme nastrúhaný chren a nakoniec vmiešame žĺtky. Mäso prelejeme bešamelom, posypeme strúhaným syrom a na vrch dáme plátky masla. Pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov Celzia približne 15 minút.
Na šúľance nastrúhame zemiaky, pridáme múku, žĺtky a soľ. Vymiešame cesto a tvarujeme šúľance. Varíme vo vriacej vode, po uvarení na chvíľu vložíme do studenej vody a pred servírovaním zohrejeme na masle.
Na masle si speníme nakrájanú šalotku a na nej orestujeme špenát. Pridáme kyslú smotanu, čierne korenie a muškátový orech.
Hotové mäso môžeme posypať opečenou strúhankou a servírujeme spolu so špenátom a šúľancami.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 03. 02. 2018
Ingrediencie
- na mäso:
- 700 g bravčového stehna alebo krkovičky
- olej
- 1 strúčik cesnaku
- tymian
- 1 PL múky
- 1 šalotku
- na omáčku:
- 2 PL masla
- 2 PL hladkej múky
- 300 ml mlieka
- citrónová šťava
- strúhaný muškátový orech
- soľ
- korenie
- strúhaný chren
- 2 žĺtky
- nastrúhaný syr
- 1 PL strúhanky
- maslo
- na šúľance:
- 200-250 g uverených zemiakov
- 120 g múky
- 2 žĺtka
- soľ
- maslo
- na špenát:
- 1PL masla
- 1 šalotka
- 1-2 hrste špenátu
- 1 PL kyslej smotany
- čierne korenie
- muškátový orech
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame