Ingrediencie
- 2 kg zemiakov
- 700 g bravčového bôčika
- 2-3 vajcia
- soľ
- korenie čierne
- 50 g cesnaku
- 400 g cibule
- majorán
- 200 g krupice
- olej
- bravčové črevá
- na dusenú kapustu:
- kvasená kapusta
- bravčová masť
- údená slaninka
- rasca, cukor, paprika červená mletá, soľ, korenie čierne
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Liptovské droby, údené bravčové na dusenej kyslej kapuste
Postup: Bôčik upečieme. Zemiaky, bôčik, cibuľu a cesnak spolu pomelieme. Zmes ochutíme soľou a koreninami, pridáme vajcia, krupicu a touto zmesou naplníme črevá. Hotové droby varíme v osolenej vode asi 15-20 minút . Vychladnuté ich opečieme do chrumkava na panvici.
Pokrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme slaninu, rascu, cukor skaramelizujeme, pridáme červenú papriku, kapustu, posolíme, okoreníme a podusíme.
Šéfkuchár: Peter Marton | Recept z epizódy: 08. 05. 2017
Ingrediencie
- 2 kg zemiakov
- 700 g bravčového bôčika
- 2-3 vajcia
- soľ
- korenie čierne
- 50 g cesnaku
- 400 g cibule
- majorán
- 200 g krupice
- olej
- bravčové črevá
- na dusenú kapustu:
- kvasená kapusta
- bravčová masť
- údená slaninka
- rasca, cukor, paprika červená mletá, soľ, korenie čierne
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame