Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 250 g bôčika
- 100 g masti
- 50 g škvariek
- 1 väčšia cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- soľ
- čierne mleté korenie
- majoránka
- mäta klasnatá, tzv. kružment
- 50 ml krvi (len pre bobrovecké droby)
- črevá
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Liptovské a bobrovecké droby
Bôčik nadrobno nakrájame a do chrumkava opečieme na masti . Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a ešte opečieme. Hotovú zmes pomelieme spolu s nakrájanými surovými zemiakmi a škvarkami. Ochutíme soľou , korením, majoránkou a kružmentom. Do bobroveckých drobov pridáme krv. Hotovou zmesou plníme črevá. Varíme asi 1 hodinu pri teplote 85 °C. Pred podávaním droby pečieme v rúre vyhriatej na 130-140 °C cca 40-50 minút.
Šéfkuchár: Ivan Rusina | Recept z epizódy: 16. 10. 2022
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 250 g bôčika
- 100 g masti
- 50 g škvariek
- 1 väčšia cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- soľ
- čierne mleté korenie
- majoránka
- mäta klasnatá, tzv. kružment
- 50 ml krvi (len pre bobrovecké droby)
- črevá
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame