Ingrediencie
- 4 plátky údenej krkovičky,
- 4 plátky bravčovej neúdenej krkovičky,
- 4 stredne veľké cibule,
- 4-5 tenkých plátkov slaniny,
- 2 PL horčice,
- soľ,
- čierne korenie,
- mletý muškátový orech,
- 1 smotana na šľahanie,
- olej,
- zemiaky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Krkovička á la Daniela
Do vymastenej zapekacej misy dáme na krúžky pokrájanú cibuľu, plátky slaniny, na to krkovičku potretú horčicou z oboch strán. Mäso osolíme, pridáme muškátový orech a korenie. Túto krkovičku prikryjeme údenou krkovičkou a zakryté pečieme pri 200 stupňoch asi hodinu. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a z výpeku, ktorý obsahuje cibuľu a slaninu pripravíme omáčku – rozmixujeme ponorným mixérom a zahustíme smotanou na šľahanie.
Podávame s pečenými zemiakmi.
Šéfkuchár: Daniela Nízlová | Recept z epizódy: 02. 03. 2014
Ingrediencie
- 4 plátky údenej krkovičky,
- 4 plátky bravčovej neúdenej krkovičky,
- 4 stredne veľké cibule,
- 4-5 tenkých plátkov slaniny,
- 2 PL horčice,
- soľ,
- čierne korenie,
- mletý muškátový orech,
- 1 smotana na šľahanie,
- olej,
- zemiaky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame