Ingrediencie
- 1 balíček lístkového cesta,
- 1 menšia hlávka kapusty,
- 1 cibuľa,
- 2 PL masti,
- 100 g údenej slaninky,
- 100 g oravskej slaninky na plátky,
- 200 ml zeleninového vývaru,
- 1 vajce ,
- soľ,
- korenie,
- rasca,
- na omáčku:
- 2 červené papriky,
- 200 ml smotany na varenie,
- vývar,
- 1 PL masti,
- soľ, korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Kapustová štrúdľa s paprikovou omáčkou
Z kapusty oddelíme 5-6 listov, vyrežeme hlúbik a sparíme v horúcej vode. Listy vyberieme a vysušíme. Na panvici rozpustíme masť, pridáme nakrájanú cibuľu, údenú slaninku nakrájanú na kocky a nakrájanú kapustu. Zalejeme vývarom a podusíme. Dochutíme korením a rascou. V druhej panvici opražíme plátky slaniny. Potravinársku fóliu potrieme masou, na ňu poukladáme sparené kapustné listy, na ne uložíme plátky slaninky a dusenú kapustu, fóliu zrolujeme. Necháme chvíľu postáť. Lístkové cesto vyvaľkáme, vložíme doň kapustovú roládu a zvinieme. Potrieme žĺtkom. Pečieme asi 40 min. pri 180 stupňoch.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 13. 10. 2013
Ingrediencie
- 1 balíček lístkového cesta,
- 1 menšia hlávka kapusty,
- 1 cibuľa,
- 2 PL masti,
- 100 g údenej slaninky,
- 100 g oravskej slaninky na plátky,
- 200 ml zeleninového vývaru,
- 1 vajce ,
- soľ,
- korenie,
- rasca,
- na omáčku:
- 2 červené papriky,
- 200 ml smotany na varenie,
- vývar,
- 1 PL masti,
- soľ, korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame