Ingrediencie
- 4 ks bravčovej krkovičky nakrájanej na rezne
- 100 g oravskej slaninky
- 100 g bielej slaninky
- 300 g kyslej kapusty
- bravčová masť alebo olej
- 100 g tvrdého syra
- 100 g tvrdého syra
- 1 cibuľa
- 1 PL medu
- soľ
- čierne korenie
- petržlenová vňať, pažítka alebo kapia na ozdobenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
KapsAYA
Slaninku nakrájame na kocky a osmažíme v panvici s trochou masti. Po chvíli pridáme kapustu, trochu medu a podusíme asi 10 minút. Kým sa kapusta ochladí, nakrájame mäso na rezne, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Kapustu dáme na mäso, zabalíme a „zošijeme“ špáradlami alebo ihlicami. Rolky opečieme na masti alebo oleji, naukladáme do zapekacej misky, posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a zapekáme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 20 minút. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a varíme v osolenej vode do mierneho rozvarenia. Potom ich zľahka popučíme. Na panvici rozpustíme masť, pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme do zlatista. Pridáme k zemiakom a zamiešame. Popučené zemiaky s cibuľkou servírujeme s mäsovým závitkom (kapsou) a môžeme dozdobiť napr. petržlenovou vňaťou.
Šéfkuchár: Mário Tománek | Recept z epizódy: 05. 11. 2017
Ingrediencie
- 4 ks bravčovej krkovičky nakrájanej na rezne
- 100 g oravskej slaninky
- 100 g bielej slaninky
- 300 g kyslej kapusty
- bravčová masť alebo olej
- 100 g tvrdého syra
- 100 g tvrdého syra
- 1 cibuľa
- 1 PL medu
- soľ
- čierne korenie
- petržlenová vňať, pažítka alebo kapia na ozdobenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame