KapsAYA - Tajomstvo mojej kuchyne

KapsAYA

Maspoma

Slaninku nakrájame na kocky a osmažíme v panvici s trochou masti. Po chvíli pridáme kapustu, trochu medu a podusíme asi 10 minút. Kým sa kapusta ochladí, nakrájame mäso na rezne, vyklepeme, osolíme a okoreníme. Kapustu dáme na mäso, zabalíme a „zošijeme“ špáradlami alebo ihlicami. Rolky opečieme na masti alebo oleji, naukladáme do zapekacej misky, posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a zapekáme vo vyhriatej rúre na 200°C asi 20 minút. Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a varíme v osolenej vode do mierneho rozvarenia.  Potom ich zľahka popučíme. Na panvici rozpustíme masť, pridáme nakrájanú cibuľu a pražíme do zlatista. Pridáme k zemiakom a zamiešame. Popučené zemiaky s cibuľkou servírujeme s mäsovým závitkom (kapsou) a môžeme dozdobiť napr. petržlenovou vňaťou.

Maspoma

Šéfkuchár: Mário Tománek | Recept z epizódy: 05. 11. 2017

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu