Jesenné tajomstvo Pavla Pospíšila - Tajomstvo mojej kuchyne

Jesenné tajomstvo Pavla Pospíšila

Maspoma

Postup:   Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme čili, pomúčime a opečieme na oleji. Paradajky si sparíme vo vriacej vode a olúpeme. Ďalej si nakrájame hokkaido, kapustu, topinambur, papriku  a tiež ich sparíme vo vriacej slanej vode (asi 10 minút). Nakrájanú šalotku opražíme na oleji a pridáme kuriatka, neskôr kukuricu, nakrájanú cuketu, všetko dochutíme koriandrom, medvedím cesnakom, prípadne ďalšími bylinkami podľa chuti. Ďalej pridáme sparenú zeleninu, nasekané paradajky a zmes osolíme a okoreníme. Mäso vložíme do zapekacej misy, nastrúhame naň hľuzovku a zalejeme zmesou zeleniny. Oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme bielkový sneh. Žĺtky zahustíme múkou, pridáme k nim bylinky a premiešame so snehom z bielkov. Zmesou zalejeme zapekaciu misu a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.

Maspoma

Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 30. 10. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu