Ingrediencie
- Suroviny:
- 100 g cukety
- 1 paprika
- 1 kukurica
- 2 paradajky
- 5 plátkov bravčovej krkovičky
- 150 g bielej kapusty
- 100 g tekvice hokkaido
- 3 šalotky
- 10 -15 kuriatok
- 4 vajcia
- 80 -100 g topinamburu (slnečnica hľuznatá)
- hľuzovka
- olej
- korenie
- soľ
- čili
- bylinky (medvedí cesnak, koriander, ďalej podľa chuti..)
- 2 PL hladkej múky
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jesenné tajomstvo Pavla Pospíšila
Postup: Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme čili, pomúčime a opečieme na oleji. Paradajky si sparíme vo vriacej vode a olúpeme. Ďalej si nakrájame hokkaido, kapustu, topinambur, papriku a tiež ich sparíme vo vriacej slanej vode (asi 10 minút). Nakrájanú šalotku opražíme na oleji a pridáme kuriatka, neskôr kukuricu, nakrájanú cuketu, všetko dochutíme koriandrom, medvedím cesnakom, prípadne ďalšími bylinkami podľa chuti. Ďalej pridáme sparenú zeleninu, nasekané paradajky a zmes osolíme a okoreníme. Mäso vložíme do zapekacej misy, nastrúhame naň hľuzovku a zalejeme zmesou zeleniny. Oddelíme žĺtky od bielkov a vyšľaháme bielkový sneh. Žĺtky zahustíme múkou, pridáme k nim bylinky a premiešame so snehom z bielkov. Zmesou zalejeme zapekaciu misu a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút.
Šéfkuchár: Kamila a Pavel | Recept z epizódy: 30. 10. 2016
Ingrediencie
- Suroviny:
- 100 g cukety
- 1 paprika
- 1 kukurica
- 2 paradajky
- 5 plátkov bravčovej krkovičky
- 150 g bielej kapusty
- 100 g tekvice hokkaido
- 3 šalotky
- 10 -15 kuriatok
- 4 vajcia
- 80 -100 g topinamburu (slnečnica hľuznatá)
- hľuzovka
- olej
- korenie
- soľ
- čili
- bylinky (medvedí cesnak, koriander, ďalej podľa chuti..)
- 2 PL hladkej múky
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame