Ingrediencie
- 1kg bravčovej panenky,
- 100 g slaniny,
- 200 g mrkvy,
- 150 g cibule,
- 100 ml oleja,
- 200 g jedlých gaštanov,
- 200 ml vývaru,
- 150 ml ružového alebo bieleho suchého vína,
- muškátový oriešok,
- čierne mleté korenie,
- príp. soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jesenná sonáta
Celú panenku nasolíme, z oboch strán orestujeme na rozpálenom oleji, potom prikryjeme a necháme odpočívať. Na panvici rozohrejeme trošku oleja, pridáme nakrájanú slaninu, cibuľu a nastrúhanú mrkvu. Všetko dusíme, po chvíli pridáme ošúpané predvarené gaštany a keď je všetko zľahka zmäknuté, podlejeme vývarom a vínom. Ochutíme muškátovým orieškom a trochou mletej škorice. Keď je všetko zmäknuté, zmes rozmixujeme dohladka. Podávame restovanú panenku s gaštanovou omáčkou.
Šéfkuchár: Lucia Hurajová | Recept z epizódy: 17. 11. 2012
Ingrediencie
- 1kg bravčovej panenky,
- 100 g slaniny,
- 200 g mrkvy,
- 150 g cibule,
- 100 ml oleja,
- 200 g jedlých gaštanov,
- 200 ml vývaru,
- 150 ml ružového alebo bieleho suchého vína,
- muškátový oriešok,
- čierne mleté korenie,
- príp. soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame