Ingrediencie
- 500 g bravčového mäsa,
- olej,
- soľ,
- čierne korenie,
- vetvička rozmarínu,
- na omáčku:
- 40 strúčikov cesnaku,
- 2 PL cukru,
- 100 ml smotany,
- 50 ml vývaru z kostí ,
- soľ,
- na vaječnú zmes:
- 2 hrste mladého špenátu,
- 2 vajcia,
- 200 ml smotany,
- trochu mlieka,
- soľ,
- olej,
- muškátový kvet,
- na šalát:
- 200g predvarenej čiernej šošovice,
- 200g predvarenej zelenej šošovice,
- 1 veľká mrkva,
- 1 šalotka,
- olivový olej,
- soľ,
- 100 ml vývaru z kostí,
- klíčky,
- hrnček fava fazule
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Jemný bravčový chrbát s cesnakovou omáčkou, vaječnou zmesou a šošovicovým šalátom
Mäso osolíme, okoreníme a opečieme v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán. Potom ho posypeme nakrájaným rozmarínom a vložíme do vyhriatej rúry cca na 65 stupňov, pečieme 20 minút. Mäso vyberieme, necháme chvíľu odpočinúť, nakrájame na hrubšie plátky a ešte chvíľku necháme odležať na obrúsku.
Vo vyššom hrnci rozohrejeme cukor na karamel, pridáme strúčiky cesnaku, poriadne opražíme a zalejeme smotanou. Na miernom ohni redukujeme asi 20 minút, počas redukcie pomaly pridávame vývar. Na záver rozmixujeme dohladka.
Šéfkuchár: Marketa Hrubešová | Recept z epizódy: 31. 03. 2013
Ingrediencie
- 500 g bravčového mäsa,
- olej,
- soľ,
- čierne korenie,
- vetvička rozmarínu,
- na omáčku:
- 40 strúčikov cesnaku,
- 2 PL cukru,
- 100 ml smotany,
- 50 ml vývaru z kostí ,
- soľ,
- na vaječnú zmes:
- 2 hrste mladého špenátu,
- 2 vajcia,
- 200 ml smotany,
- trochu mlieka,
- soľ,
- olej,
- muškátový kvet,
- na šalát:
- 200g predvarenej čiernej šošovice,
- 200g predvarenej zelenej šošovice,
- 1 veľká mrkva,
- 1 šalotka,
- olivový olej,
- soľ,
- 100 ml vývaru z kostí,
- klíčky,
- hrnček fava fazule
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame