Ingrediencie
- 1 kg varených zemiakov v šupke
- 350 -400 g hladkej múky
- 1 PL bravčovej masti +masť na opraženie slaninky
- 350 g sekaných oškvarkov
- 1 kg kyslej kapusty
- 350 g prerastenej slaninky
- 1 ČL soli
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Guľky zo zemiakového cesta
Zemiaky ošúpeme, postrúhame alebo pretlačíme. Pridáme masť, soľ, múku a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorce veľkosti asi 5 x 5 cm a na každý štvorec dáme sekané oškvarky. Tvarujeme guľôčky a varíme v slanej vode približne 10 minút. Medzitým si nakrájame a opražíme slaninku, na ktorej udusíme kapustu. Hotové guľky ešte horúce posypeme kapustou a slaninkou. Na záver polejeme výpekom zo slaninky.
Šéfkuchár: Alžbeta Viglašová | Recept z epizódy: 22. 05. 2016
Ingrediencie
- 1 kg varených zemiakov v šupke
- 350 -400 g hladkej múky
- 1 PL bravčovej masti +masť na opraženie slaninky
- 350 g sekaných oškvarkov
- 1 kg kyslej kapusty
- 350 g prerastenej slaninky
- 1 ČL soli
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame