Guľky zo zemiakového cesta - Tajomstvo mojej kuchyne

Guľky zo zemiakového cesta

Maspoma

Zemiaky ošúpeme, postrúhame alebo pretlačíme. Pridáme masť, soľ, múku a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorce veľkosti asi 5 x 5 cm a na každý štvorec dáme sekané oškvarky. Tvarujeme guľôčky a varíme v slanej vode približne 10 minút. Medzitým si nakrájame a opražíme slaninku, na ktorej udusíme kapustu. Hotové guľky ešte horúce posypeme kapustou a slaninkou. Na záver polejeme výpekom zo slaninky.

Maspoma

Šéfkuchár: Alžbeta Viglašová | Recept z epizódy: 22. 05. 2016

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu