Ingrediencie
- 6 zemiakov
- 2 vajcia
- 2 klobásky
- 6 plátkov oravskej slaniny
- 500 ml kyslej smotany
- 250 g tvrdého syra
- 200 g šunky
- 150 g taveného syra
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 cibule alebo 1 pór
- petržlenová vňať
- soľ
- čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Farmárske zemiaky
Do väčšej misky nasypeme uvarené a na kocky nakrájané zemiaky, pridáme nakrájanú klobásku, slaninku, šunku, cesnak a cibuľu alebo pór. Syr rozdrobíme a tiež primiešame do zmesi. Do smotany pridáme vajíčka, rozšľaháme ich a vlejeme do zemiakov. Nakoniec pridáme na kocky nakrájaný tavený syr, dochutíme petržlenovou vňaťou, soľou a korením. Všetko znova dobre premiešame. Nalejeme do misiek na zapekanie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 20-25 minút.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Šéfkuchár: Martin Zatovič | Recept z epizódy: 18. 11. 2018
Ingrediencie
- 6 zemiakov
- 2 vajcia
- 2 klobásky
- 6 plátkov oravskej slaniny
- 500 ml kyslej smotany
- 250 g tvrdého syra
- 200 g šunky
- 150 g taveného syra
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 cibule alebo 1 pór
- petržlenová vňať
- soľ
- čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame