Ingrediencie
- 3 veľké banány,
- 500 g ryže,
- 1 konzerva červenej fazule,
- 50 g oravskej slaninky,
- 1 ananás,
- 2 paradajky,
- 1 citrón,
- 3 PL kokosového oleja,
- 3 PL olivového oleja,
- čerstvý koriander,
- 3 čerstvé mladé cibuľky,
- 2 hlavičky cesnaku,
- 2 kg bravčových rebier,
- 2 PL šípkového džemu,
- 4 PL cukrovej trstiny,
- mletá červená paprika,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Casado de costillas de cerdo en salas: Bravcove rebra v ananásovej omáčke
Rebrá osolíme. Na ananásovú marinádu nakrájame ananás, paradajky a rozmixujeme. Pridáme vodu, cesnak, 2 PL cukrovej trstiny, koriander a šípkový džem, šťavu z citróna a domixujeme.
Z 2 PL cukrovej trstiny, cesnaku, červenej sladkej papriky a oleja urobíme marinádu, ktorou potrieme rebrá a necháme najlepšie 24 hodín odležať. Potom mäso vložíme do pekáča a dáme ho piecť. Najprv 30 min pri 200 stupňoch zakryté a potom ho podlejeme ananásovou marinádou a pečieme ešte asi 15 min pri 220 stupňoch odokryté.
Banány nakrájame na kolieska. Na kokosovom oleji ich opečieme do zlatista. Opečené prstami roztlačíme na čipsy a ešte krátko z oboch strán opečieme.
Na panvicu dáme kokosový olej, pridáme mladú nakrájanú cibuľku, nakrájanú slaninku a opečieme. Potom pridáme konzervu červenej fazule a prehrejeme.
Upečené mäso podávame s fazuľou, uvarenou ryžou , banánovými čipsami a príp. aj so zeleninovým šalátom.
Šéfkuchár: Eduardo Campos | Recept z epizódy: 09. 11. 2014
Ingrediencie
- 3 veľké banány,
- 500 g ryže,
- 1 konzerva červenej fazule,
- 50 g oravskej slaninky,
- 1 ananás,
- 2 paradajky,
- 1 citrón,
- 3 PL kokosového oleja,
- 3 PL olivového oleja,
- čerstvý koriander,
- 3 čerstvé mladé cibuľky,
- 2 hlavičky cesnaku,
- 2 kg bravčových rebier,
- 2 PL šípkového džemu,
- 4 PL cukrovej trstiny,
- mletá červená paprika,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame