Casado de costillas de cerdo en salas: Bravcove rebra v ananásovej omáčke - Tajomstvo mojej kuchyne

Casado de costillas de cerdo en salas: Bravcove rebra v ananásovej omáčke

Maspoma

Rebrá osolíme. Na ananásovú marinádu nakrájame ananás, paradajky a rozmixujeme. Pridáme vodu, cesnak, 2 PL cukrovej trstiny, koriander a šípkový džem, šťavu z citróna a domixujeme.

Z 2 PL cukrovej trstiny, cesnaku, červenej sladkej papriky a oleja urobíme marinádu, ktorou potrieme rebrá a necháme najlepšie 24 hodín odležať. Potom mäso vložíme do pekáča a dáme ho piecť. Najprv 30 min pri 200 stupňoch zakryté a potom ho podlejeme ananásovou marinádou a pečieme ešte asi 15 min pri 220 stupňoch odokryté.

Banány nakrájame na kolieska. Na kokosovom oleji ich opečieme do zlatista. Opečené prstami roztlačíme na čipsy a ešte krátko z oboch strán opečieme.

Na panvicu dáme kokosový olej, pridáme mladú nakrájanú cibuľku, nakrájanú slaninku a opečieme. Potom pridáme konzervu červenej fazule a prehrejeme.

Upečené mäso podávame s fazuľou, uvarenou ryžou , banánovými čipsami a príp. aj so zeleninovým šalátom.

Maspoma

Šéfkuchár: Eduardo Campos | Recept z epizódy: 09. 11. 2014

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu