Ingrediencie
- 1 žltá cibuľa
- 1 hlavička cesnaku
- 100 g bravčovej masti
- 1,5 kg bravčového bôčiku
- 250 g krvavničky
- 300 g bielej repy
- 300 g zemiakov
- 100 ml smotany
- 100 g masla
- 500 g húb
- 500 g kelu
- 200 ml octu
- 50 g cukru
- olej
- čierne korenie
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bravčový bôčik s krvavničkou a pyré z bielej repy
Väčšiu časť bôčika umyjeme, osušíme, kožu narežeme na štvorčeky a prudko opečieme na panvici. Ochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom a pomaly pečieme (5 hodín) pri teplote 120 stupňov Celzia. Zo zostávajúcej časti bôčika pripravíme oškvarky.
Na pyré – cibuľu opražíme na masti, pridáme hrsť oškvarkov, nakrájanú bielu repu a zemiaky v pomere 1:1. Všetko zalejeme vývarom z kelu a dusíme. Uvarenú zmes scedíme, šľaháme a postupne pridávame smotanu a maslo, tak aby nám vzniklo nadýchané a hladké pyré. Na záver dochutíme soľou. Huby očistíme, nakrájame a vložime do sladkokyslého nálevu, ktorý sme pripravili z vody, octu a cukru.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Umytý a uvarený kel nakrájame na tenké rezance a sprudka orestujeme spolu s celým cesnakom v šupke na oleji.
Krvavničku nakrájame na kolieska a upečieme.
Naporcovaný bôčik servírujeme na pyré spolu s krvavničkou. Posypeme oškvarkami a dozdobíme hubami a restovaným kelom.
Šéfkuchár: Lukáš Guzman | Recept z epizódy: 11. 11. 2018
Ingrediencie
- 1 žltá cibuľa
- 1 hlavička cesnaku
- 100 g bravčovej masti
- 1,5 kg bravčového bôčiku
- 250 g krvavničky
- 300 g bielej repy
- 300 g zemiakov
- 100 ml smotany
- 100 g masla
- 500 g húb
- 500 g kelu
- 200 ml octu
- 50 g cukru
- olej
- čierne korenie
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame