Bravčový bôčik s krvavničkou a pyré z bielej repy - Tajomstvo mojej kuchyne

Bravčový bôčik s krvavničkou a pyré z bielej repy

Maspoma

Väčšiu časť bôčika umyjeme, osušíme, kožu narežeme na štvorčeky a prudko opečieme na panvici. Ochutíme soľou, čiernym korením, cesnakom a pomaly pečieme (5 hodín) pri teplote 120 stupňov Celzia. Zo zostávajúcej časti bôčika pripravíme oškvarky.

Na pyré – cibuľu opražíme na masti, pridáme hrsť oškvarkov, nakrájanú bielu repu a zemiaky v pomere 1:1. Všetko zalejeme vývarom z kelu a dusíme. Uvarenú zmes scedíme, šľaháme a postupne pridávame smotanu a maslo, tak aby nám vzniklo nadýchané a hladké pyré. Na záver dochutíme soľou. Huby očistíme, nakrájame a vložime do sladkokyslého nálevu, ktorý sme pripravili z vody, octu a cukru.

Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg

Umytý a uvarený kel nakrájame na tenké rezance a sprudka orestujeme spolu s celým cesnakom v šupke na oleji.

Krvavničku nakrájame na kolieska a upečieme.

Naporcovaný bôčik servírujeme na pyré spolu s krvavničkou. Posypeme oškvarkami a dozdobíme hubami a restovaným kelom.

Maspoma

Šéfkuchár: Lukáš Guzman | Recept z epizódy: 11. 11. 2018

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu