Ingrediencie
- 4 plátky bravčového karé
- 2 PL rajčinového pretlaku
- 150 ml červeného vína
- 1-2 PL slivkového lekváru
- 2 strúčiky cesnaku
- zázvor
- tymian
- škorica
- 2-3 klinčeky
- čierne korenie
- soľ
- 500 g zemiakov
- 200 g slaninky
- bylinky (podľa chuti)
- maslo
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bravčové karé á la divina
Plátky bravčového karé narežeme, vyklepeme, osolíme, okoreníme a prekrojíme na polovice. Maslo roztopíme na panvici s trochou oleja , opražíme na ňom cesnak, pridáme mäso, ktoré prudko opečieme a dochutíme tymianom, potom prikryjeme a dusíme. Keď je karé hotové, vyberieme ho a do výpeku pridáme víno, slivkový lekvár a redukujeme. Neskôr pridáme rajčinový pretlak a všetko dochutíme nastrúhaným zázvorom, klinčekmi, škoricou, trochou masla a ešte chvíľku povaríme.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a krátko povaríme. Slaninku nakrájanú na kocky osmažíme na panvici, pridáme zemiaky, premiešame a spolu opekáme. Na záver ochutíme bylinkami.
Šéfkuchár: Ondrej Antálek | Recept z epizódy: 10. 03. 2018
Ingrediencie
- 4 plátky bravčového karé
- 2 PL rajčinového pretlaku
- 150 ml červeného vína
- 1-2 PL slivkového lekváru
- 2 strúčiky cesnaku
- zázvor
- tymian
- škorica
- 2-3 klinčeky
- čierne korenie
- soľ
- 500 g zemiakov
- 200 g slaninky
- bylinky (podľa chuti)
- maslo
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame