Ingrediencie
- bravčová panenka (jedna väčšia vcelku)
- 125 g masla
- 100-200 ml mlieka
- 500 g zemiakov
- 100 g bryndze
- 300-400 g plátkov slaninky
- 300-400 g mrkvy
- 1-2 PL medu
- 1 PL kryštálového cukru
- soľ
- mleté čierne korenie
- muškátový orech
- olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bravčová panenka v slaninovej mreži
Panenku osolíme, okoreníme a ochutíme muškátovým orechom. Plátky slaniny nakrájame na pásiky a postupným prekladaním vytvoríme mriežku. Panenku prudko opečieme na oleji z oboch strán, mäso preložíme na pripravenú slaninovú mrežu a zabalíme. Vložíme do vyhriatej rúry na 5-7 minút, príp. podľa potreby, aby sa slaninka zapiekla. Na záver poukladáme na vrch plátky masla. Do výpeku z mäsa pridáme tiež maslo a necháme rozpustiť, aby sa vytvorila šťava.
Mrkvu škrabkou najprv očistíme a následne nakrájame na tenké plátky, ktoré povaríme 1-2 minúty vo vriacej vode, do ktorej sme pridali 1 PL cukru. Mrkvu scedíme a ešte do teplej primiešame med.
Očistené zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vo vode mäkka. Roztlačíme, vmiešame maslo, bryndzu a podľa potreby zriedime horúcim mliekom.
Šéfkuchár: Milan Baňák | Recept z epizódy: 24. 02. 2018
Ingrediencie
- bravčová panenka (jedna väčšia vcelku)
- 125 g masla
- 100-200 ml mlieka
- 500 g zemiakov
- 100 g bryndze
- 300-400 g plátkov slaninky
- 300-400 g mrkvy
- 1-2 PL medu
- 1 PL kryštálového cukru
- soľ
- mleté čierne korenie
- muškátový orech
- olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame