Ingrediencie
- 500 g bravčovej panenky,
- 1 mangold,
- 1 hrnček quinoa - zdravej pšenice,
- 1 muškátová tekvica,
- čerstvá petržlenová vňať,
- 200 ml olivového oleja,
- soľ,
- korenie,
- 200 ml bieleho vína
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bravčová panenka v mangolde s quinoa a pečenou tekvicou
Listy mangoldu sparíme vo vode. Mäso osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán na oleji. Hotové mäso zabalíme do listov mangoldu, obalíme v potravinárskej fólii a pečieme ešte v rúre cca 20 min pri 100 stupňoch. Tekvicu nakrájame, osolíme, okoreníme, polejeme troškou oleja a pečieme v rúre domäkka. Quinoa opečieme na oleji a zalejeme vínom. Necháme dusiť, podľa potreby podlievame vodou. ( Na 1 hrnček quinoa počítame 3 hrnčeky tekutiny). Upečenú tekvicu vydlabeme, zmiešame s petržlenovou vňaťou , olivovým olejom, ochutíme soľou a korením. Hotové mäso nakrájame a podávame s pečenou tekvicou a quinoa.
Šéfkuchár: Mário Žužič | Recept z epizódy: 06. 10. 2013
Ingrediencie
- 500 g bravčovej panenky,
- 1 mangold,
- 1 hrnček quinoa - zdravej pšenice,
- 1 muškátová tekvica,
- čerstvá petržlenová vňať,
- 200 ml olivového oleja,
- soľ,
- korenie,
- 200 ml bieleho vína
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame