Bravčová panenka v mangolde s quinoa a pečenou tekvicou - Tajomstvo mojej kuchyne

Bravčová panenka v mangolde s quinoa a pečenou tekvicou

Maspoma

Listy mangoldu sparíme vo vode. Mäso osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán na oleji. Hotové mäso zabalíme do listov mangoldu, obalíme v potravinárskej fólii a pečieme ešte v rúre cca 20 min pri 100 stupňoch. Tekvicu nakrájame, osolíme, okoreníme, polejeme troškou oleja a pečieme v rúre domäkka. Quinoa opečieme na oleji a zalejeme vínom. Necháme dusiť, podľa potreby podlievame vodou. ( Na 1 hrnček quinoa počítame 3 hrnčeky tekutiny). Upečenú tekvicu vydlabeme, zmiešame s petržlenovou vňaťou , olivovým olejom, ochutíme soľou a korením. Hotové mäso nakrájame a podávame s pečenou tekvicou a quinoa.

Maspoma

Šéfkuchár: Mário Žužič | Recept z epizódy: 06. 10. 2013

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu