Ingrediencie
- 400 g bravčovej panenky,
- olivový olej,
- dijonská horčica,
- tymian,
- rozmarín,
- soľ,
- čierne mleté korenie
- na bylinkovú krustu:
- 40 g toastového chleba,
- petržlenová vňať,
- 1 citrón,
- soľ,
- čierne mleté korenie
- na prílohu:
- 200 g zelených strukov (fazuľové, hrachové),
- 200 g baby mrkvy,
- 200 g žltej cukety,
- 100 g oravskej slaninky,
- sezam,
- chilli,
- soľ,
- čierne mleté korenie,
- cesnak
- na omáčku:
- 70 g brusnicového kompótu,
- hruška,
- broskyňa,
- 2 PL šípkového džemu,
- šťava z 1 pomaranča,
- 400 ml Portito rosso,
- zázvor,
- 2 ks badiánu,
- škorica celá,
- 20 g masla
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bravčová panenka v bylinkovej kruste na pikantných zelených strukoch s omáčkou
Bravčovú panenku umyjeme, osušíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, pridáme tymian, rozmarín a naložíme do olivového oleja. (je lepšie naložiť si mäso deň dopredu).
Na krustu rozmixujeme petržlenovú vňať ¬a citrónovú kôru, pridáme soľ, korenie, toastový chlieb a znova rozmixujeme. Na záver pridáme pár kvapiek olivového oleja.
Mäso prudko opečieme na panvici z obidvoch strán, potrieme dijonskou horčicou a na vrch rozložíme bylinkovú krustu, vložíme do rúry, pečieme pri teplote asi 180 °C 8-12 minút.
Zelené fazuľové a hrachové struky oblanšírujeme cca 3 minúty a stužíme v ľadovej vode, baby mrkvu a žltú cuketu očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Slaninku orestujeme, pridáme k nej zeleninu, dochutíme soľou a čiernym korením. Pri servírovaní posypeme nasucho opraženým sezamom.
Brusnicový kompót, hrušku, čerstvú alebo sterilizovanú broskyňu a zázvor rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sitko. Šípkový džem podusíme na masle, pridáme Portito Rosso (nápoj na spôsob portského vína), prepasírované ovocie, celú škoricu, šťavu z jedného pomaranča, 2 kúsky badiánu a zredukujeme na miernom ohni. Na záver pridáme 2 plátky studeného masla. Podávame Bravčovú panenku v bylinkovej kruste na pikantných zelených strukoch s omáčkou.
Šéfkuchár: Peter Hubinský | Recept z epizódy: 29. 06. 2014
Ingrediencie
- 400 g bravčovej panenky,
- olivový olej,
- dijonská horčica,
- tymian,
- rozmarín,
- soľ,
- čierne mleté korenie
- na bylinkovú krustu:
- 40 g toastového chleba,
- petržlenová vňať,
- 1 citrón,
- soľ,
- čierne mleté korenie
- na prílohu:
- 200 g zelených strukov (fazuľové, hrachové),
- 200 g baby mrkvy,
- 200 g žltej cukety,
- 100 g oravskej slaninky,
- sezam,
- chilli,
- soľ,
- čierne mleté korenie,
- cesnak
- na omáčku:
- 70 g brusnicového kompótu,
- hruška,
- broskyňa,
- 2 PL šípkového džemu,
- šťava z 1 pomaranča,
- 400 ml Portito rosso,
- zázvor,
- 2 ks badiánu,
- škorica celá,
- 20 g masla
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame