Ingrediencie
- 2-3 jablká /nie zelené/,
- 1-2 biele cibule,
- 1 400 g bravčovej panenky,
- jablkový ocot,
- javorový sirup,
- 100% jablkový džús,
- čerstvý rozmarín,
- soľ,
- čierne korenie,
- horčica,
- olivový olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bravčová panenka s jablkami a javorovým sirupom
Cibuľu nakrájanú na mesiačiky spolu s jablkami na kocky opečieme na oleji, pridáme javorový sirup, trochu octu a jablkový džús a spolu varíme pár minút. Sirup, ocot a džús pridávame podľa chuti len v malom množstve, aby vznikla omáčková konzistencia.
Panenku vcelku osolíme, okoreníme a opekáme na panvici cca 8-10 min. Do zapekacej misy dáme uvarenú omáčku, na ňu položíme mäso, potrieme ho horčicou a čerstvým rozmarínom a pečieme pri 220°C cca 10-12 min. Ako prílohu môžeme podávať opečený chlieb.
Šéfkuchár: Jakub Rybárik | Recept z epizódy: 21. 06. 2015
Ingrediencie
- 2-3 jablká /nie zelené/,
- 1-2 biele cibule,
- 1 400 g bravčovej panenky,
- jablkový ocot,
- javorový sirup,
- 100% jablkový džús,
- čerstvý rozmarín,
- soľ,
- čierne korenie,
- horčica,
- olivový olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame