Ingrediencie
- 600 g bravčovej panenky,
- 10 g soli,
- na marinádu:
- tymian,
- 250 g oleja,
- mleté čierne korenie,
- na zmes s quinoou:
- 160 g quinoa,
- 40 g červenej cibule,
- 40 g mrkvy,
- 20 g červených paprikových strukov,
- 20 g žltých paprikových strukov,
- petržlenová vňať,
- zázvor,
- soľ,
- zeleninový vývar,
- čierne korenie,
- na hubové ragú:
- 120 g čerstvých kuriatok,
- 30 g šalotky,
- 200 ml červeného vína,
- 400 ml Demi-glace,
- 50 g masla,
- čerstvá šalvia,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bravčová panenka s hubovým ragú, pikantná quinoa so zeleninou
Umyté mäso osušíme, naložíme do oleja s tymianom, čiernym korením a necháme postáť asi 1 hod. Osolíme a v horúcom tuku pri vysokej teplote kotlety opekáme 6 minút z každej strany. Hotové kotlety zabalíme do alobalu.
Quinou premyjeme a varíme v dvojnásobnom množstve zeleninového vývaru, kým neabsorbuje všetku tekutinu. Zeleninu očistíme, nakrájame, dáme na panvicu a opekáme 5 minút. Pridáme zeleninový vývar, soľ, polovicu petržlenovej vňate, citrónovú šťavu, zázvor, korenie. Keď zelenina začne vrieť, pridáme quinou a dobre premiešame. Na záver dáme ešte zvyšok petržlenovej vňate.
Huby nakrájame na väčšie kúsky. Šalotku nakrájame najemno a orestujeme na masle, pridáme huby, nasekanú šalviu a chvíľu restujeme. Pridáme Demi-glace, víno a redukujeme, dochutíme a zjemníme maslom. Podávame Bravčovú panenku s hubovým ragú, pikantnou quinoou a zeleninou.
Šéfkuchár: Adam Máčik | Recept z epizódy: 03. 11. 2013
Ingrediencie
- 600 g bravčovej panenky,
- 10 g soli,
- na marinádu:
- tymian,
- 250 g oleja,
- mleté čierne korenie,
- na zmes s quinoou:
- 160 g quinoa,
- 40 g červenej cibule,
- 40 g mrkvy,
- 20 g červených paprikových strukov,
- 20 g žltých paprikových strukov,
- petržlenová vňať,
- zázvor,
- soľ,
- zeleninový vývar,
- čierne korenie,
- na hubové ragú:
- 120 g čerstvých kuriatok,
- 30 g šalotky,
- 200 ml červeného vína,
- 400 ml Demi-glace,
- 50 g masla,
- čerstvá šalvia,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame