Bravčová panenka s hľuzovkovou polentou - Tajomstvo mojej kuchyne

Bravčová panenka s hľuzovkovou polentou

Maspoma

Bravčovú panenku obalíme v pancete, dáme piecť do rúry asi na 10-15 min. pri teplote 180 stupňov.
Do vriacej vody pridáme hľuzovkovú pastu, 2 PL olivového oleja a soľ. Za stáleho miešania postupne pridávame polentu. Varíme cca 3 minúty, na záver pridáme maslo a hľuzovkový olej.

Nasekané chilli na oleji jemne osmažíme, pridáme med, hovädzí vývar, soľ, korenie a nakoniec maslo na zahustenie. V tejto zmesi z každej strany krátko podusíme bravčovú panenku, ktorú sme vybrali s rúry a nakrájali.

Hotový pokrm dozdobíme cherry paradajkami a lístkami bazalky.

Maspoma

Šéfkuchár: Andrej Tomovic | Recept z epizódy: 16. 09. 2012

Ďakujeme všetkým našim partnerom relácie

Pridajte komentár k receptu