Ingrediencie
- 600 g bravčovej panenky,
- 50 g chilli,
- 50 g medu,
- 200 ml hovädzieho vývaru,
- cherry paradajky,
- 100 g masla,
- 250 g kukuričnej polenty,
- 50 g hľuzovkovej pasty,
- 200 ml hľuzovkového oleja,
- 200 ml extra panenského olivového oleja,
- 150 g pancety,
- soľ,
- mleté čierne korenie
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bravčová panenka s hľuzovkovou polentou
Bravčovú panenku obalíme v pancete, dáme piecť do rúry asi na 10-15 min. pri teplote 180 stupňov.
Do vriacej vody pridáme hľuzovkovú pastu, 2 PL olivového oleja a soľ. Za stáleho miešania postupne pridávame polentu. Varíme cca 3 minúty, na záver pridáme maslo a hľuzovkový olej.
Nasekané chilli na oleji jemne osmažíme, pridáme med, hovädzí vývar, soľ, korenie a nakoniec maslo na zahustenie. V tejto zmesi z každej strany krátko podusíme bravčovú panenku, ktorú sme vybrali s rúry a nakrájali.
Hotový pokrm dozdobíme cherry paradajkami a lístkami bazalky.
Šéfkuchár: Andrej Tomovic | Recept z epizódy: 16. 09. 2012
Ingrediencie
- 600 g bravčovej panenky,
- 50 g chilli,
- 50 g medu,
- 200 ml hovädzieho vývaru,
- cherry paradajky,
- 100 g masla,
- 250 g kukuričnej polenty,
- 50 g hľuzovkovej pasty,
- 200 ml hľuzovkového oleja,
- 200 ml extra panenského olivového oleja,
- 150 g pancety,
- soľ,
- mleté čierne korenie
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame