Ingrediencie
- 500 g bravčovej panenky,
- 1 ks lístkového cesta,
- 200 g syru Avin,
- 500 g čerstvého špenátu,
- 100 g masla,
- 1 vajce,
- 100 ml olivového oleja,
- 150 g vlašských orechov,
- 150 g hrozna,
- 200 g kryš.cukru,
- 2 hrušky,
- 200 g Avinu ,
- zmes listových šalátov (čakanka , rímsky šalát , lollo rosso),
- balzamikový ocot,
- med,
- olivový olej
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bravčová panenka plnená syrom Avin
Panenku nakrojíme aby vznikol plát mäsa a naklepeme. Mäso naplníme Avinom, špenátom a zrolujeme. Opečieme na oleji s maslom, vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté zavinieme do lístkového cesta, potrieme vajcom a pečieme cca 20 min. pri 180 stupňoch. Cukor na panvici skaramelizujeme, pridáme orechy, necháme vychladnúť a polámeme. Listový šalát natrháme, pridáme hrozno, pokrájané hrušky a syr Avin. Med zmixujeme s balzamikovým octom v pomere 1:1 a pridáme olivový olej . Týmto dressingom zalejeme šalát a vrch posypeme karamelizovanými orechmi. Podávame panenku plnený Avinom s pripraveným šalátom.
Šéfkuchár: Michal Šefčík | Recept z epizódy: 20. 05. 2012
Ingrediencie
- 500 g bravčovej panenky,
- 1 ks lístkového cesta,
- 200 g syru Avin,
- 500 g čerstvého špenátu,
- 100 g masla,
- 1 vajce,
- 100 ml olivového oleja,
- 150 g vlašských orechov,
- 150 g hrozna,
- 200 g kryš.cukru,
- 2 hrušky,
- 200 g Avinu ,
- zmes listových šalátov (čakanka , rímsky šalát , lollo rosso),
- balzamikový ocot,
- med,
- olivový olej
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame