Ingrediencie
- 200 g bravčovej panenky,
- soľ,
- čierne korenie,
- 1 cibuľa,
- 1 pór,
- 50 ml oleja,
- 100 g hladkej múky,
- 200 g zemiakov,
- 100 g oravskej slaniny,
- 150 g kuracej pečene,
- bylinky (petržlenová vňať, tymian, rozmarín),
- mandle,
- maslo,
- demi - glace,
- na pesto: púpava, mandle, cesnak, olivový olej, ovčí syr
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bravčová panenka plnená restovanou kuracou pečeňou s plnenou lokšou preliata púpavovým pestom
Bravčovú panenku nakrojíme, osolíme, okoreníme a vložíme do stredu časť opečenej kuracej pečene obalenej v oravskej slanine s kúskom póru. (Mäso môžeme posypať aj nasekanými mandľami). Potom naplnenú bravčovú panenku ihlou uzavrieme, prudko opečieme, vložíme do elektrickej rúry vyhriatej na 160°C a pečieme približne 10-12 minút.
Z deň vopred uvarených zemiakov, múky a soli pripravíme cesto na lokše, ktoré vygúľame a upečieme na panvici. Hotové lokše potrieme tukom. Lokše plníme časťou plnky a servírujeme. Všetko dekorujeme pestom a omáčkou).
Šéfkuchár: Erika Vöröšová | Recept z epizódy: 28. 06. 2015
Ingrediencie
- 200 g bravčovej panenky,
- soľ,
- čierne korenie,
- 1 cibuľa,
- 1 pór,
- 50 ml oleja,
- 100 g hladkej múky,
- 200 g zemiakov,
- 100 g oravskej slaniny,
- 150 g kuracej pečene,
- bylinky (petržlenová vňať, tymian, rozmarín),
- mandle,
- maslo,
- demi - glace,
- na pesto: púpava, mandle, cesnak, olivový olej, ovčí syr
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame