Ingrediencie
- na panenku:
- 1 bravčová panenka
- 1 cibuľa
- 200 ml červeného vína
- olej
- na marinádu:
- 1 PL ajvaru
- 1 PL horčice
- 1 PL medu
- čierne korenie
- soľ
- na pyré:
- 500 g zemiakov
- 100 ml smotany
- ¼ masla
- 150 g uvareného hrášku
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bravčová panenka na mede so zemiakovo hráškovým pyré
Panenku nakrájame na plátky a vložíme do marinády, ktorú pripravíme zmiešaním ajvaru, horčice, medu, soli a čierneho korenia. Vyberieme a sprudka opečieme na oleji. Vo výpeku orestujeme cibuľku a opäť vložíme opečenú panenku. Pridáme červené víno, prikryjeme a chvíľku podusíme.
Pri varení a pečení odporúčame použiť skvelé kuchynské pomôcky Tescoma.
Pozrieť katalóg
Na pyré uvaríme zemiaky, roztlačíme ich s maslom, pridáme smotanu podľa potreby a nakoniec uvarený hrášok. Na záver všetko rozmixujeme.
Šéfkuchár: Alexander Reiner | Recept z epizódy: 27. 01. 2019
Ingrediencie
- na panenku:
- 1 bravčová panenka
- 1 cibuľa
- 200 ml červeného vína
- olej
- na marinádu:
- 1 PL ajvaru
- 1 PL horčice
- 1 PL medu
- čierne korenie
- soľ
- na pyré:
- 500 g zemiakov
- 100 ml smotany
- ¼ masla
- 150 g uvareného hrášku
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame