Ingrediencie
- 500 g bravčovej panenky,
- 100 ml červeného vína,
- olej,
- čierne mleté korenie,
- horčicové semienka,
- bazalku v olivovom oleji,
- 250 ml smotany na varenie,
- soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bravčová panenka na červenom víne
Mäso osolíme, okoreníme a nakrájame na rovnaké pásiky tak, aby na jednom konci zostali spojené. Upletieme vrkoč, spevníme
špáradlami a pokvapkáme bazalkovým olejom. Na rozohriatom oleji vrkoč opečieme zo všetkých strán, podlejeme červeným vínom a podusíme asi
5 minút. Ako prílohu podávame ryžu, hrášok a baby karotku dusenú na masle.
Omáčka:
Smotanu ochutíme soľou, korením a horčicovými semienkami, pridáme asi 0,5 dcl červeného vína a na miernom ohni redukujeme, kým omáčka zhustne.
Šéfkuchár: Kamila Magálová | Recept z epizódy: 11. 04. 2010
Ingrediencie
- 500 g bravčovej panenky,
- 100 ml červeného vína,
- olej,
- čierne mleté korenie,
- horčicové semienka,
- bazalku v olivovom oleji,
- 250 ml smotany na varenie,
- soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame