Ingrediencie
- 300 g bravčovej panenky,
- soľ,
- čierne korenie,
- 1 cibuľa,
- 50 ml oleja,
- 50 g hladkej múky,
- 100 g hrubej múky,
- 100 g oravskej slaniny,
- 50 g oštiepku,
- mlieko,
- maslo,
- bylinky (petržlenová vňať, rozmarín, tymian, pažítka),
- demi- glace
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Bravčová panenka bardírovaná v oravskej slanine na oštiepkových haluškách preliata omáčkou demi- glace
Z marinovanej bravčovej panenky dve polovice osolíme, okoreníme a dochutíme cesnakom a rozdelíme na pramene, aby sme ju obalenú v oravskej slanine mohli zapletať. Mäso prudko opečieme na panvici. Potom mäso vložíme do elektrickej rúry vyhriatej na 160°C a pečieme približne 4-5 minút. Z múky, nastrúhaných zemiakov a soli si pripravíme hustejšie cesto a tvarujeme halušky do vriacej osolenej vody. Halušky vyberieme, postrúhame oštiepok a zalejeme mliekom. Omáčka: Do výpeku pridáme cesnak a omáčku demi-glace, zredukujeme, dochutíme a zjemníme čerstvým maslom. Na hotové halušky kladieme bravčovú panenku a prelejeme omáčkou . Všetko ozdobíme kolieskami opraženej cibule a byliniek.
Šéfkuchár: Ivan Lopatka | Recept z epizódy: 28. 06. 2015
Ingrediencie
- 300 g bravčovej panenky,
- soľ,
- čierne korenie,
- 1 cibuľa,
- 50 ml oleja,
- 50 g hladkej múky,
- 100 g hrubej múky,
- 100 g oravskej slaniny,
- 50 g oštiepku,
- mlieko,
- maslo,
- bylinky (petržlenová vňať, rozmarín, tymian, pažítka),
- demi- glace
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame