Ingrediencie
- 250 g bravčového pliecka,
- 250 g jahňacieho mäsa,
- 250 g hovädzej roštenky,
- 1 bravčová nožička,
- 1 bravčový chvost,
- 2 mrkvy,
- 1 pór,
- 5 cibúľ,
- 4-5 strúčikov cesnaku,
- ½ zeleru,
- 800 g zemiakov,
- 500 ml bieleho vína,
- 50 g masti,
- 100 g hladkej múky,
- tymian, bobkový list, korenie, soľ
Kategórie receptov
- Najnovšie recepty
- Bravčové
- Bylinkáreň Mirky Latečkovej
- Cestoviny
- Divina
- Fitshaker
- Hovädzie
- Huby
- Hydina
- Jahňacie
- Korenia
- Králik
- Kvások
- Morské plody
- Ostatné
- Polievky
- Ryby
- Šaláty
- Sladké koláče
- Sladké zákusky
- Slané pečenie
- Smoothies
- Strukoviny
- Teľacie
- Tinkina prírodná lekáreň
- Torty
- Vegánske
- Vegetariánske jedlá
- Vianočné recepty
Partner relácie
Baeckeoffe z Alsaska
Bravčovú nožičku, chvost a koreňovú zeleninu varíme cca 3 hodiny spolu s koreninami. Pekáč potrieme masťou, uložíme tenkú vrstvu očistených a na plátky nakrájaných zemiakov, na ne nakrájaný pór, cibuľu a plátky cesnaku, osolíme a okoreníme. Na zemiaky a cibuľu uložíme na plátky nakrájané mäso, naň položíme nakrájanú koreňovú zeleninu, znovu zemiaky,kožu z nožičiek, chvost a ak chceme mať jedlo pikantné pridáme pár čili papričiek. Zalejeme vývarom a vínom. Z múky a vody urobíme cesto, ktoré použijeme na utesnenie pekáča a pokrievky. Pečieme v rúre cca 2-2,5 hodiny.
Šéfkuchár: Pavel Pospíšil | Recept z epizódy: 19. 02. 2015
Ingrediencie
- 250 g bravčového pliecka,
- 250 g jahňacieho mäsa,
- 250 g hovädzej roštenky,
- 1 bravčová nožička,
- 1 bravčový chvost,
- 2 mrkvy,
- 1 pór,
- 5 cibúľ,
- 4-5 strúčikov cesnaku,
- ½ zeleru,
- 800 g zemiakov,
- 500 ml bieleho vína,
- 50 g masti,
- 100 g hladkej múky,
- tymian, bobkový list, korenie, soľ
Sledujte nás aj na
Facebooku a Instagrame